TYPY DIASLADIDEL, jak je používám já
Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ hazel, před 3 hodinami
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 3 hodinami
„Dotaz k článku z Magazínu“ Merylas, před 14 hodinami
Poslední příspěvky
„Vesele Velikonoce, dny plne slunicka a pekne jarni nalady…“ hazel, před 3 hodinami
„Hezky vecer, u nas jeste broccoli polevka a mexicke…“ hazel, před 3 hodinami
„Hezký večer všem. U nás dnes vařil Petr -měli jsme hovězí…“ Nadja, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Protikvasinková dieta pro ženy: Zbavte se nepříjemných mykóz jednou provždy!
Pečený bůček na uzené paprice, cibuli a česneku je krásně šťavnatý a voňavý, jeho příprava je snadná i pro začátečníky
Holka u plotny radí: Tuniská polévka chorba frik voní římským kmínem, rajčaty a česnekem a snadno se připravuje
30. 6. 2014 13:00
20. 7. 2009 17:43
Na běžné slazení kávy nebo čaje -DIACHROM tablety (vyplatí se velké balení se 600 tabletami) - stačí 1 tbl do velkého hrnku, cenově velmi výhodné a pro diabetiky je chrom nutný
Na rychlé přislazování - tekuté FAN STOLNÍ SLADIDLO - ale jen občas, to je poněkud dražší, med i javorový sirup - ale opatrně
Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Zavařování ovoce -(pokud dávám cukr) DIAŽELÍROVACÍ CUKR dr. OETKERA, lze použít i FRUKTOZU PRO DIABETIKY
Zavařování zeleniny, hub - NAKO BEZ CUKRU které kombinuju s PIKANT FIX, koření si ještě dávám vlastní
Obecně jde vše nahradit při vaření –FRUKTOZOU PRO DIABETIKY (lze i zavařovat),a nyní i Diabeticker Zucker (něm.firma normálně v obchodě) – výhodou je, že spojuje fruktozu a sorbit a je vynikající (žlutá krabice s obrázky ovoce)-nehořkne. Problémem je trochu vyšší cena (proto ji momentálně nemohu vyfotit)
Obecně platí, že 1 dávka dia cukru je čtvrtnou stejné dávky normálního cukru. Ale je lepší dávat ještě o něco méně a spíš využívat ovoce, medu atd.
Závisí to od typu a těžkosti postižení diabetika. Ale lze si zvyknout jak na sladidla tak i nesladit.Ovocné koláče a moučníky vůbec přislazuji jen velmi málo, pokud je kyslelá surovina
Jdou dělat i polevy, šlehačky pro diabetiky, aby se jim moc nezvýšil cukr.Upřímně - radši si dám tu práci a upeču něco diasladkého doma, protože to kupované v krámech nám nechutná
bezne_slazeni.jpg
peceni_a_zavarovani_ovoce.jpg
zelenina.jpg