Rychlý švestkový koláč

apfele Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 60 názorů

524
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Suroviny

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Nyní v akci
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
Drobenka:
3/4 hrnku polohrubé mouky
necelá 1/2 hrnku moučkového cukru
cca 70 g másla
Švestky
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a důkladně promícháme. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný).

  2. Poklademe půlkami švestek a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190°C cca 30 minut.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý švestkový koláč

  • coolbabca coolbabca

    Alča :Alenko- já taky nemám ráda pr.do.peč.-měním polvinu mléka za bílý jogurt a dávám panáka rumu.Hlavně pro děti-rum se vypeče.:-O

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Alča : zkus jedlou sodu, mléko nahraď kefírem nebo podmáslím (soda musí mít kyselé prostředí;-))

    Odpovědět

  • Alča Alča

    Muzu poprosit o radu? Přítel pokaždé trpí když dělám koláč nebo pecu cokoliv s praskem do pečiva lze to něčím jiným nahradit nebo pouze pect z kynuté ho těsta ?dekuji ;-)

    Odpovědět

  • HankaR. HankaR.

    Skvělý, rychlý a chuťově výborný recept. Dělala jsem s drobenkou i s mákem:yes:

    Odpovědět

  • silvisko73 silvisko73

    pekla jsem dneska, ještě nevím jak chutná. Posypala jsem švestky hojně skořicí, to já miluji a těším se, až vychladne. Pokud bude mňamózní (podle vůně tedy je), pak budu dělat ze 2 dávek. Každopádně ráda zkouším nové recepty.

    Odpovědět

  • Lůca Lůca

    Přidávám se k pochvale :) koláč je výborný. Hledala jsem nějaký šup šup recept a modlila se, aby těsto nebylo tuhé, jak některá bývají. Děkuji za recept :):yes::-))

    Odpovědět

  • ninka ninka

    Dnes jsem pekla a byl vynikající, jediná závada - bylo ho děsně málo !!!!
    Příště udělá určitě ze dvou dávek. Moc děkuji za recept :yes::yes::yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • anonym anonym

    snad se tu nebudete hádat...já použivám perlu na chleba a né na pečení....a kdyby jsme se mělí řídit tím co je zdravé a dobré nesměli bychom papat nic....to je můj názor...je to trapné starat se někomu co má v ledničce...každý nakupuje to co si myslí,že je dobré nebo mu to chutná nic víc....:-))...:-((:-((:-((

    Odpovědět

  • Jirka Jirka

    Prostě Výborný :-D v jednoduchosti je kouzlo :-):-))

    Odpovědět

  • Lenka Lenka

    Vynikající,mňamózní,křehký,vláčný,jen se rozsýpá!:-p:yes:

    Odpovědět

  • hehoheho hehoheho

    Tak je upečeno a ochutnáno. Původně jsem si koupila na to švestky, ale ty budou v další várce :-). Teď jsem použila červený rybíz ze zahrádky. Na těsto jsem nalila ještě tvaroh, naskládala rybíz a posypku. Vynikájící. Dávám další bod :yes::-p

    Odpovědět

  • Martina Martina

    koláč super.Díky všem za kladné komentáře, díky kterým jsem koláč vyzkoušela. komentář k Honzovi - pokud kuchař používá Ramu .... no tak to není kuchař... vážený pane Honzo - víte, z čeho se Rama vlastně skládá? pracuji v potravinářském průmyslu a nikdy bych si ramu a ostatní margaríny přes práh kuchyně nepustila!!!!!!!

    Odpovědět

  • katenka katenka

    zrovna koláč zkouším, jsem nějaká unavená, tak jsem chtěla něco rychlého, recept se mi líbil, jsem na něj zvědavá.
    Jen tedy do drobenky ze zvyku dávám hrubou mouku. ;-)

    Odpovědět

  • marculka marculka

    Vyborný koláč, těsto bylo krásně vláčné.. :-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lenka Meyer Lenka Meyer

    Koláč jsem zvolila vzhledem ingredenciemi,ktere mam crstve,tím mám namysli " švestky " žíji v Německu,upřednostnuji český chutný recept!Koláč mám upečený,vypadá lahodně,necháme si " šmakovat ":-8www.lenka meyer passau.de

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo