Bramborové lupínky

sidera Kuchař:

Bramborová jídla 10 názorů

smažené osolené lupínky
510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

brambory
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Propláchneme studenou vodou a osušíme.

  2. Smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje. Necháme okapat.

  3. Promícháme se solí, nebo česnekem či sladkou paprikou. Výborné jsou teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové lupínky

  • pupendos pupendos(neregistrovaný)

    Ano ty jsou moc dobre uz jsem je nekolikrat zkousel a detem to chutna,akorat my nedavame hodne oleje ale jinak super :-)

    Odpovědět

  • GENS-35 GENS-35(neregistrovaný)

    No my je nakrájíme na tenké plátky
    Odmočíme (2hod)
    Propláchneme vodou
    A smažíme v pánvi ve vrstvě oleje viz tloušťka lupínku+4mm
    Potom je vyndáme a chvíli počkáme tj až budou všechny.
    Nakonec ve velkém sítu od TESCOMY to prosolíme, propepříme a posypeme domácími sušenými bylinkami.

    Odpovědět

  • barbra barbra

    je to lahodné,my to doma nekrájíme :) jen to škrábeme škrabkou :)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Brambory na lupínky krouhám na W krouhači s sušení jednotlivě na utěrce není vůbec zdlouhavé, jde to rychle!

    Odpovědět

  • Eva-Leva Eva-Leva

    Recept mě zaujal, ale nevím, jak nakrájet tak tenké plátky, aby byly všechny stejné? Ještě nikdy se mi to nepovedlo. Máte na to speciální struhadlo? Není moc zdlouhavé mokré plátky sušit jednotlivě v utěrce? Děkuji.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • faraonka faraonka

    Nejlepe je namočit . přes noc.a mockrát je propláchnout aspon třikrát.

    Odpovědět

  • barbra barbra

    Je to moc dobré také to tak děláme.:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Také děláme. Bramborové plátky nechám nejprve hodinku máčet ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob, potom osuším v útěrce a smažím ve friťáku na nejvyšší výkon. Hned po vyndání sypu grilovacím kořením od vitany. Tak to máme nejraději. Mňam:-p

    Odpovědět

  • paajus paajus

    Dobrůtka. My někdy, ještě před smažením, přidáváme i kmín... :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo