Den buchet
Národní den
Den buchet připadá každoročně na 15. listopadu. Buchty s mákem i povidly jsou českou klasikou, po které se mohou mnozí utlouct. Zvláště když je po upečení pocukrujete! Upéct nadýchané buchty patřívalo k základním dovednostem každé dobré hospodyňky. V dnešní době už není pečení buchet tak obtížné, tak proč to nezkusit?
Kynuté, na plechu pečené a povidly, mákem či tvarohem plněné buchty se nazývají také „Honzovky“. Tento neformální název vznikl díky pohádkám, ve kterých hloupý Honza bere toto jídlo v ranci s sebou, když vyráží do světa na zkušenou. Na kynuté klasice české sladké kuchyně si rád smlsne téměř každý.
Koláče a buchty
Co je dobré, věděli už naši předkové a my v téhle lahodné tradici s radostí pokračujeme. Kynuté buchty alias Honzovky jsou bochánky kynutého těsta, plněné nejčastěji tvarohem, mákem, ořechy, povidly… Podívejte se na všechny koláče a buchty.
Jak na kynuté těsto?
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den buchet?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33