

Kynuté Honzovy buchty s povidly
Suroviny 30 porcí
- 30 g droždí
- 60 g moučkového cukru
- 250 ml mléka
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 100 g másla
- povidla
Postup přípravy receptu
Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme.
Nakonec přidáme polovinu rozehřátého másla, připravíme hladké těsto a necháme ho na teplém místě kynout zhruba 40 minut.
Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme.
Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem a necháme ještě kynout asi 15 minut.
Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Nakonec je pocukrujeme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynuté Honzovy buchty s povidly
-
poprvé v životě jsem dělal honzovky a super????
-
Tento recept dělám už asi po desáté a vždy na jedničku ,
vždy všem chutnalo a těsto je perfektní
-
nejhorší recept co jsem dělala. Těsto řídké , můžete mi říct co toto je za recept?
-
Dělala jsem z marmeládou, jsou moc dobré.
-
casino: To je stále stejná písnička, ale někdo nechce jejímu nápěvu rozumět.
-
MiskaM: Testo lehce propracujeme
Bych rekla pravy opak
-
No, krása je relativní
Asi nejsem ta správná osoba co by se mohla ohánět sebereflexíproč sem ale cpát znovu skoro stejný recept, proč?
https://www.toprecepty.cz/recept/42442-ceske-bucht...
Mám podobný, univerzální recept: https://www.labuznik.cz/recept/kynute-testo-na-buc... ale proč bych ho sem cpal, proč?
MiskaM:
Vy patrně rcp nenecháte vyzmizíkovat, žeTak aspoň přeformulujte " Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem..." na "Každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem, aby pak šly po upečení dobře oddělit od sebe..." Nebudou se vám posléze tolik trhat a budou krásnější...
-
Mě se recept líbí, vypadají krásně
Pro mě lepší, než nějaký veganoblb.iny
-
vždycky když něco přidávám, kouknu jestli to tu není, a pokud je tak prostě jen přidám fotku k vloženému receptu, ne?
-
no já nevím, já bych sem 120-tej recept na buchty nedávala, a zrovna ten váš...tak to dělá přece každej:)
-
Lenunka: a to vadí? Ale všechny recepty přeci nejsou stejný nebo jo?
-
to už tu je asi tak 150x, ne?