Gordon Ramsay: Cholerik s citem pro chutě a kuchařským talentem do Boha
My máme Zdeňka Pohlreicha, Velká Británie zase Gordona Ramseyho. Možná nejslavnější šéfkuchař světa, který dokázal získat celkm 16 michelinských hvězd, je znám pro svůj peprný, mnohdy vulgární slovník, který je nejčastěji (a dost nahlas) slyšet v jeho televizních pořadech, kde to s ním soutěžící kuchaři a kuchařky nemají lehké. Sám Ramsey svoje cholerické výbuchy a tvrdé metody ovšem obhajuje tím, že je jen tak tvrdý, jako kuchařská branže sama.
Ramsey nenávidí mražená jídla a pizzu havaj. Za základní jídla, která by podle něj měl zvládnout každý opravdový kuchař, považuje dobrý burger, zdravou snídani, dušené maso, jídlo se šťavnatým kuřecím a výborný koláč. V minulosti brojil proti veganům a vegetariánům, ale v posledních letech bere ty, kdo nejedí potraviny živočišného původu, postupně na milost; dokonce pro ně vaří speciality ve svých podnicích v Londýně.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině! Jak tuhle delikatesu uvařit?
Asijská kuchyně: To nejlepší z jejich regionů. Ochutnali jste už krevety v tempuře nebo pekingskou kachnu?
Voňavý perník na plech podle Josefa Maršálka chutná božsky: Ani do něj nepotřebujete vejce, říká cukrář