Zdeněk Pohlreich - postrach i spása českých restaurací

Známe ho jako excentrického suveréna. Podnikatel, gastronom, spisovatel Zdeněk Pohlreich na televizní obrazovce baví nejen svým břítkým humorem a krutou upřímností, ale především svým kulinářským uměním. Skvěle vařit a řídit gastronomické provozy se naučil už během své emigrace v Nizozemsku. Po návratu svoje know-how vložil do provozu v Café Imperial, nádherné restaurace Hotelu Imperial (v krásném prvnorepublikovém stylu art deco). Do povědomí širší veřejnosti se však Zdeněk Pohlreich dostal až pořadem Ano, šéfe!, ve kterém nekompromisně káral méně schopné či méně orientované kolegy z gastronomie, ale svými radami i pozvedl, nebo dokonce zachránil celou řadu jejich podniků.
Zdeněk Pohlreich dnes šéfuje třem svým pražským podnikům - Divinis s italskou kuchyní otevřel už před lety, bistro Next Door by Imperial naproti svému Café Imperial otevřel teprve nedávno. Mimo to učí na střední škole, neúnavně vydává jednu kuchařku za druhou a ne a ne opustit televizní obrazovky. Zkušenosti a znalosti má nepochybně široké a je dobré, že se o ně nebojí podělit se studenty, i širokou veřejností.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s vejci, okurkou a párkem
Přidáno před 2 hodinami

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno před 14 hodinami

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno před 14 hodinami

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 20 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 22 hodinami