Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 1. 2009 20:21
Dovolila jsem si přidat fotkumoc jsme si pochutnali, delší dobu jsem je nedělala. Mléko dávám do brambor jako první ingredienci a dělám v umělohmotné míse, tak na té Milanově radě asi něco bude,mě ještě nikdy nezčernaly
19. 11. 2008 11:19
Souhlas se Špagetkou - horké mléko funguje.
18. 11. 2008 20:07
Mě naučila jak babička tak mamka, vlít do nastouhaných brambor trochu horkého mléka
18. 11. 2008 19:38
Milan, dajte cesto na placky do misy z umelej hmoty, nebude oxidovať.
18. 11. 2008 19:08
Milane, je dobré přidat právě trochu toho mléka. Jinak jak těsto dlouho stojí, tak je tmavé jen nahoře, to jde opatrně odstranit.
18. 11. 2008 19:02
Kdo poradí, aby bramborové těsto ze syrových brambor nečernalo děkuji.
7. 10. 2008 17:11
to je super recept a dobře stručnej
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 22 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Právě bylo uvařeno:
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 16 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 26 minutami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 46 minutami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 46 minutami
Hrnková bábovka
Anicka78 uvařila před 1 hodinou
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 1 hodinou
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 3 hodinami
Zeleninová fazolačka
hanulfilipova uvařila před 4 hodinami
Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
cherst uvařila před 5 hodinami
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nastrouhat brambory. Základ do bramboráků je hotový během chvilky
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě
Jak pěstovat, sklízet a sušit majoránku. Oblíbená rostlina je důležitým kořením naší kuchyně
Další recepty
Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
97 názorů