Litina (kynutý bramborák) z domácí pekárny

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

Kvásek:
250 ml vlažného mléka
čerstvé droždí velikosti vlašského ořechu
Dále:
3 velké syrové strouhané brambory
2-3 lžíce sádla
4 lžíce škvarků
150 g anglické slaniny pokrájené na kostičky
2 vejce
4 utřené stroužky česneku
dle chuti kmín
majoránka
mletý pepř
sůl
asi 500 g hrubé mouky
bylinky-
libeček
kopřivy
petrželka
asi 100 g pokrájené klobásy
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse.

  2. Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení, vypneme a necháme v zavřené pekárně 1 hodinu kynout.

  3. Pak zapneme hodinové Pečení.

  4. Po ukončení programu zapneme znovu Pečení a už hlídáme - každý má rád jinak vypečenou kůrku.

Poznámka

Dá se jíst teplé i studené (s kysaným či sterilovaným zelím nebo čalamádou), je to hodně syté a nádherně to voní!

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Litina (kynutý bramborák) z domácí pekárny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kynutý bramborák s čalamádou bramborák v pekárně bramborak z pekarny domácí pekárna recepty pekárna kovářov domácí bramborák na plech recept domácí úekárna recept na bramborák kovářov pekárna domaci kynute bramboracky bramborák

Zapomněl/a jsem heslo