Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky s tvarůžky a povidly

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 7. 2010 19:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem dostala od dcery svého přítele včera s tím, že jej slyšela, ale nemá odvahu jej vyzkoušet. Mi odvaha rozhodně nechybí, tak spěchám se s vámi o něj podělit. NEMÁ to chybu!!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

17. 7. 2010 20:49

tys terko asi nepostřehla, že jsem nedávala komentář k jídlu, ale reagovala jsem na tvoje slova typu - zvedá se mi žaludek...;-)

užij si vínko ;-)

terka

17. 7. 2010 20:47

isahu: Tak za prvé, já jsem tady nepsala doslova, že je to Fujtajbl apod. Já osobně mám také syrečky ráda, třeba jak se rozpékají v troubě, ale ve spojení s Romadúrem trochu zápachají. Navíc, když nemáš potřebu tento recept komentovat, tak proč to děláš a reaguješ na příspěvky k němu...:no: V tomto případě oponuješ sama proti sobě:-))
Pěkný večer, jdu do hospůdky na vinný střik. Je vedro jako v pražírně:-*:-*

isindy isindy

17. 7. 2010 20:44

terko, to není o chránění Jany - reagovala bych takto na každý komentář tohoto typu - uznávám kritiku, pokud je podložená a oprávněná - tys ten recept nezkusila....ale kde bereš tu jistotu, že pokud ty nemáš ráda syrečky, tak že to nebude chutnat někomu jinému???? mně třeba syrečky voní, nepáchnou...nemám potřebu tento recept zkoušet ani komentovat, také mě nijak neláká - ale proč hned vykřikovat, že je to hnus a fujtajbl? možná bych se divila, kdybych to ochutnala-----takže slova kritiky si nechávám,až vyzkouším ;-)

yanull yanull

17. 7. 2010 20:34

Jani, tento recept jsem viděla v televizi přímo z té restaurace, o které se tu píše. Je to z pořadu Toulavá kamera na cestách, kde představují krajové speciality. I když syrečky můžu, nevím, jesli bych do toho šla, ale nikomu to nerozmlouvám Nedávno mě tu překvapilo také maso potřené marmeládou. Každopádně Ti posílám bod, když nemůžu posoudit jídlo, tak za Tvoji odvahu. ;-):-p:-)

terka

17. 7. 2010 20:32

No jo, vy se Janky zastáváte, protože se tady znáte.
Já také nenamítám nic na netradiční kombinace různých jídel, třeba maso + ovoce. Ale, když si představím, jak tvarůžky zapáchají, zkombinují se s těmi povidly, tak to je opravdu nevábné a nepozřela bych ho, kdyby nebylo do do pusy... :no:
Ale, Janka je "Vaše holka" tady ze serveru, má tady hodně receptů a "odvařeno", tak jí uchraňujete (a je to i tak trochu správné), ikdyby tady vařila kdoví jaký melšpajs :D:-K

Bibinka Bibinka

17. 7. 2010 20:28

Jani, velmi zvláštní a odvážná kombinace, ale proč ne:-? Vždyť do masa se dává sladké ovoce, ryba se dělá ve švestkové omáčce a to by se těch kombinací dalo vyjmenovat. Já jsem u vaření dost odvážná a klidně bych do toho šla bez problému;-) Jani dávám 3.boda za velmi netradiční menu a tvarůžky máme ohromně rádi:yes:

terka

17. 7. 2010 20:21

isahu: Ale, není kraj, jako kraj, víš.:-((

isindy isindy

17. 7. 2010 20:20

terko, ale to je právě ten krajový recept, o kterém jsem psala - klasické bramboráky, nikoli bramborové placky....plus povidla...;-)

terka

17. 7. 2010 20:17

Isahu: Ne! Jak jsem psala, my neděláme klasické bramboráky, ale ty, co se smaží na litině (ty pak potíráme těmi povidly. Kdybychom potírali povidly klasické bramboráky, tak skončím hned u záchodové mísy :D) a do těch se určitě česnek, majoránka kdoví, co ještě nedává!!

isindy isindy

17. 7. 2010 20:12

terko - ty si na klasické bramboráky s majoránkou a česnekem dáváš džem??? tak vidíš - co se tedy ofrňuješ nad syrečky s povidly???

isindy isindy

17. 7. 2010 20:10

mimochodem - maso běžne jíme s brusinkovou či pikantní rybízovou marmeládou, pokud nejsou doma brusinky jako takové...asi bych nebrala jahodovou :), ale povidla jsou univerzální i k masitým pokrmům...

terka

17. 7. 2010 20:10

Isahu: Tak ty bramboráčky ano, neboť se to jí normálně. My třeba doma děláme br. placky, ale tak, že neděláme jednolité těsto, jak se klasicky na bramboráčky dělá, ale pevné těsto, které vyválíme a na litině opečeme, potíráme sádlem a mažeme povidly nebo džemem. Ale toto, to je snad proti pravidlům gurmánů :-*:-*

Ale, sto lidí - sto chutí, takže si pochutnejte:-)):-))

isindy isindy

17. 7. 2010 20:08

terka (neregistrovaný/á) - ochutnala jsi to? znám krajové jídlo - bramboráčky potírané povidly....dokud jsem neochutnala, tak jsem se ušklebovala - ale kupodivu to vůbec nechutnalo špatně...;-)

terka

17. 7. 2010 20:03

Tvarůžky ano, palačinky také,. Ale třeba s masem nebo tvarůžky, ale né v takovéto šeredné kombinaci s povidly :-((
To je jako kdyby jste konzumovali párky místo s kečupem, tak marmeládou :D

Amira Amira

17. 7. 2010 20:03

Jani, v té restauraci do těch povidel ještě přidávají česnek. ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: palačinky s tvarůžky melšpajs speciality z tvarůžek palačinka s tvarůžky tvarůžky syrečky s povidly palačinky s tvarůžkama palačinky s tvarůžkami palačinky s tvarůžkem speciality z tvarůžků recepty z tvarůžků recepty z tvaruzek vaječna omeleta s tvarůzkami palačinky rec tvarůžky se šlehačkou palacinky tvaruzky poklop na tvarůžky palačinka s tvarůžkem tvarůžkove bramboracky se šlehačkou palačinky s tvarůžek

Suroviny: palačinky, palačinky, mouka hladká, vejce, sůl, sýr tvarůžky kulaté, povidla švestková, smetana zakysaná, palačinky

TopRecepty.cz

Palačinky s tvarůžky a povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJAR