Banketky
Banketky, ty malé rohlíčky, jsou vlastně alternativou ke chlebíčkům. Lze je plnit různými pomazánkami, obložit šunkou a zeleninou, nebo podávat jen tak. Pokud vám zbydou, můžete je zamrazit a vytáhnout, až se vám budou hodit.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
24 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 686 kJ / 2 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,07 g |
Tuky | 80,88 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 437 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,56 g |
Sacharidy | 381,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.
Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2021 11:18
18. 4. 2021 16:40
21. 3. 2020 16:16
21. 3. 2020 09:23
Na jeden plech se to nevměstnalo a na dva toho bylo málo
Máslem to určitě nepokazíte
Hlavně neusušit
Generálka byla OK (jak pýýýšu nižejc)
Premiéra moc nedopadla, cosi se zvrtlo..., ale receptem to rozhodně nebylo
No, ale mančaft mě nevypískal...
21. 3. 2020 07:20
2. 3. 2020 20:13
1. 3. 2020 21:04
Mám rád chleba
Guláš s chlebem bych pozřel snad jen pod pohrůžkou
No tak jsem si ke gulášku napekl banketky (samozřejmě to byla i generálka před plánovanou oslavou
Jsou v ý ý ý b o r n é
***
S těstem se velmi dobře pracuje
Dělal jsem kousky asi 35g
Tvořil jsem rohlíčky, uzlíky, nastřihnuté bulky, vruty
Sypal jsem solí, kmínem, sezamem, mákem
Pekl jsem při 200°C/18minut (bez HV)
Pečivo je z vrchu chrumkavé, zevnitř vláčné a jdou z něho dobře odlamovat jednotlivá sousta
17. 2. 2020 09:36
cathleen: Díky.
16. 2. 2020 17:22
Chápu
Mně jde akorát o uživatelský komfort
No, nechci být za análalpinistu ale v mých očích by vůbec neutrpěla autorčina reputace ani kdyby do receptu zkopírovala váš údaj o teplotě, že
16. 2. 2020 12:52
16. 2. 2020 12:39
Opravdu se jedná o nepřekonatelný problém doplnit do receptu teplotu pečení (podle cathleen: zpočátku 200°C), že aby jeden nemusel pátrat v komentářích, nebo u jiných receptů?
31. 10. 2017 19:53
31. 12. 2012 19:44
31. 12. 2012 19:44
24. 1. 2011 11:38
Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 4 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 17 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 4 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 7 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 7 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 7 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 7 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 8 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 8 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí banketky recept domácí banketky pečeme v domácí pekárně domácí rohlíky banketky banketní pečivo rohliky banketky těsto na banketky banketky z domácí pekárny pečivo banketky recept na domácí banketky rohlicky banketky banketní pečivo recept recept na pečení rohlíků celozrnné banketky domaci pekarna banketky výborné banketky pečivo banketka banketky-recept domaci banketka domácí rohlíky banketky recept
Suroviny: mléko, žloutek, tuk, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené
Banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYYV
43 názorů