Celozrnný chléb

lenka-m Kuchařka:

Domácí pekárna 7 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

350 ml mléka
Nyní v akci
3 lžíce oleje
Nyní v akci
1 lžíce octa
Nyní v akci
1,5 chlebového koření /nebo drceného kmínu/
2 lžičky soli
1 lžička cukru
100 g hladké mouky
200 g celozrnné žitné mouky
200 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička sušených kvasnic
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké.

  2. Nakonec kvasnice.

  3. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl.

  4. Pekla jsem jej na programu 1, velikost I.stupeň propečení 2.

  5. Těsto je poměrně husté, možná by bylo lepší péct na programu celozrnný. Nutno vyzkoušet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Celozrnný chléb

  • tejaja tejaja

    beda: ale má...mlieko je jediná pootravina, kde je vápnik a fosfor v ideálnom pomere, ktorý je nevyhnutný pre vstrebávanie vápnika. Až budeš mať v 40-tke osteoporózu, tak si na to spomeň. :-)

    Odpovědět

  • beda beda

    jedine vodu ,mleko se pouziva do 20 let , pak nema vyznam pro zdravi ..:yes:

    Odpovědět

  • stela stela

    vyborny, doporucuji:-K

    Odpovědět

  • misicka455 misicka455

    jak dlouho péct v troubě když nemám pekárnu ?

    Odpovědět

  • pikolík pikolík

    vyzkoušel jsem. pozměnil suroviny 100g polohrubé pšeničné, 150g žitné, 250g špalda. cukr jsem nahradil medem. stupeň rychlý celozrnný cca 2h 40min. krásně nakynul a krásně se upekl. mléko jsem zachoval.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    karolina vobec nic sa nestane....nas tunajsi guru cez pecenie chleba...cathleen...tak ta sa niekde zmienuje, ze ona uz vobec nepouziva mlieko na pecenie chleba...iba vodu

    Odpovědět

  • karolina karolina

    jee, ted jsem si vsimla, ze jsem misto mleka dala vodu..tak jsem zvedava, co z toho bude..zatim pecu :-S

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo