

Celozrnný chléb
Suroviny
- 350 ml mléka
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 1,5 chlebového koření (nebo drceného kmínu)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 100 g hladké mouky
- 200 g celozrnné žitné mouky
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžička sušených kvasnic
Postup přípravy receptu
Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké.
Nakonec kvasnice.
Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl.
Pekla jsem jej na programu 1, velikost I.stupeň propečení 2.
Těsto je poměrně husté, možná by bylo lepší péct na programu celozrnný. Nutno vyzkoušet.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celozrnný chléb
-
beda: ale má...mlieko je jediná pootravina, kde je vápnik a fosfor v ideálnom pomere, ktorý je nevyhnutný pre vstrebávanie vápnika. Až budeš mať v 40-tke osteoporózu, tak si na to spomeň.
-
jedine vodu ,mleko se pouziva do 20 let , pak nema vyznam pro zdravi ..
-
vyborny, doporucuji
-
jak dlouho péct v troubě když nemám pekárnu ?
-
vyzkoušel jsem. pozměnil suroviny 100g polohrubé pšeničné, 150g žitné, 250g špalda. cukr jsem nahradil medem. stupeň rychlý celozrnný cca 2h 40min. krásně nakynul a krásně se upekl. mléko jsem zachoval.
-
karolina vobec nic sa nestane....nas tunajsi guru cez pecenie chleba...cathleen...tak ta sa niekde zmienuje, ze ona uz vobec nepouziva mlieko na pecenie chleba...iba vodu
-
jee, ted jsem si vsimla, ze jsem misto mleka dala vodu..tak jsem zvedava, co z toho bude..zatim pecu