jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Úle

Úle
nahoru
Úle
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Cukroví - Nepečené

Suroviny:

250g práš. cukru, 150 g mletých orechov, 50 g mletých piškót, 1 vajce, 1 lyžica kakaa, rum
plnka : 150 g tuku, 150 g práš. cukru, 1 žĺtok, rum
okrúhle piškóty
cukrová alebo čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Zmiesime cukor, orechy, mleté piškóty, vajce, kakao a rum . Z cesta vyformujeme malé guličky, ktoré obalíme v práš. cukre a vtláčame do úľových formičiek.
Prísady na plnku vyšľaháme a plnkou plníme dutinky úlikov a prilepíme ich na piškóty.
Hotové úliky posypeme cez sitko práš. cukrom alebo polievame polevou.

Poznámka

Dobre vyzerá, ak sú úliky poliate rôznymi polevami, sú farebné.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Úle"

autor: EVA (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2013 19:47:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kdo de bojí vajíčka,může dát vaječný końak,je to stejné,možná ještě lepšísmajlik

autor: tejaja
vloženo: 29.11.2012 17:47:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eva:smajliksmajlik nehľadaj tuk tam, kde nie je. Žiadny tuk v takej forme, ako si ho predstavuješ, tam byť nemá. Cesto urobíš bezproblémovo, pretože tuk obsahujú orechy. Takéto úliky robíme v našej rodine vyše 60 rokov ( robila ich už moja babička od mladi ) a nikdy nie je žiadny problém smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2012 10:30:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V ingrediencích postrádám tuk,máslo.smajlik Kolik ho tam má být? Bez másla neuhnácám těstosmajlik díky za odpověd.

vloženo: 04.12.2010 17:22:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Syrovy bilek nedavam, ale zloutek docela casto. Salmonela byva v neupravenem bilku, ale kdo v zivote nejedl vejce do skla??? Tam take zloutek zustava skoro syrovy.... Dcera dostala jednou salmonelu z rajcat a take je stale jime. Loni byla dokonce ve spenatu bakterie E-COLLI.... To by potom clovek nesmel jist nic....smajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 04.12.2010 15:46:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

salmonela..??? (neregistrovaný/á) , ja sa surových žĺtkov nebojím smajlik Žĺtok zjemní krém a úplne inak ako napr. puding. Vždy sme takto robievali a za tie desaťročia nikto žiadnu salmonelózu nedostal. Zato manžel dostal salmonelózu v závodnej jedálni z čierneho korenia. A neprestali sme kvôli tomu používať korenie. Ale kľudne vynechaj ten žĺtok, len krém dobre našľahaj smajliksmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 03.12.2010 21:32:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Salmonelo, někdo tu myslím psal, že vajíčko nahrazuje 1 lžící Salka...pro tu pojivost...a cukr podle chuti upravit smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 03.12.2010 21:29:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

salmonela..??? (neregistrovaný/á)
tak tam to vajíčko nedávej, myslím si, že se nic nestane, ani já nikam syrové vejce nedávám, nejsem příznivcem syrových vajec.
Anebo si najdi tady na webu recept, kam se vajíčko nedává, myslím, že si máš z čeho vybírat.

autor: salmonela..??? (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2010 21:25:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevíte někdo jak to je s těmi vajíčky? Docela se mi příčí jíst něco ze syrových vajec..a tady se nikde nepíše o tom jak ty žloutky nebo vajíčka tepelně upravit v té náplni.. Nemáme vlastní chov, jen z obchodu kupujem.. smajlik

autor: tejaja
vloženo: 10.12.2009 18:19:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úliky je možné polievať aj cukrovými polevami, ale ja robím s čokoládovou, tie cukrové nám veľmi nechutia, sú príliš sladké.

autor: petbot
vloženo: 10.12.2009 14:36:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj smajlik,Já dávám jako podstavec místo piškotu lineckou kytičku.Také úlky polévám,ledovými kaštany, a navíc je posypu strouhaným kokosem. Pak celkový vzhled úlku vypadá jako zasněžená hora.Jako z pohádky smajliksmajlik

autor: alus.s
vloženo: 03.12.2008 21:59:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jéééé tak ty já můžu, úplně je vidím jak se mi rozplývají na jazyku smajlik smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

cukroví - včelí úlky kokosové včelí úlky recept úly vánoční cukroví-včelí ůle recept včelí úlky úly-cukroví posypy na cukroví cukrovi uly cukroví-úly včelí úlky bez vajec ule vanocni cukrovi včelie úliky úle včelí úlky recept recept kokosové úly kokosové úly cukroví s ledovými kaštany recept na včelí úlky úly cukroví recept na úly včelí úlky recepty úliky recepty ule úle recept orechove ule cukroví - úly cukroví úle cukroví - úle domácí kyselé zelí cukroví včelí ůlky vanocni cukrovi ule včelí úlky cukroví recepty na úle recept úle recept na úle ořechové včelí úlky bezlepkove ořechové úlky recept úly recept ulky bez vajicka kremy do ulikov vánoční cukroví recepty ulky úly recepty




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty