Základní chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,73 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 22,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 331,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ocet přidávám pro mírně nakyslou chuť střídy, kmínu poměrně více, má jím vonět asi každý pořádný chleba.......
Chlebíky, pečené v remosce ničím nepotíráme, i když nám pak při pečení prasknou. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká.
Tento základní chleba je velice dobrý (prý "nemá chybu" - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2023 09:31
7. 2. 2023 18:04
20. 9. 2022 13:22
20. 9. 2022 12:53
Pečeno bylo v hliníku (na papíru)
No, někdy se mezi nebem a zemí dějí nepochopitelné věci...
20. 9. 2022 10:18
19. 9. 2022 21:54
Časy se změnily a paní casinová frfle, že se musí šetřit
M.j. i z úsporných důvodů jsem hledal chleba z remosky a zvolil jsem tento...
Rcp jsem dodržel do mrtě až na maličkost: použito bylo 7g sušeného droždí...
Z těsta jsem udělal před druhým kynutím placku přes celé dno
Vše klaplo..., až na dobu pečení: pekl jsem na barvu a furt se mi zdálo (a nebyl to sen) že je chleba zespodu bledý Pekl jsem tedy 60´ (střídavě jsem nadkrýval alobalem) až byl produkt posléze podle mých představ - mám rád kůrku! (příště nebudu péci na papíru)
Děkuji za tento postup
18. 4. 2022 12:37
16. 1. 2022 16:19
2. 7. 2021 15:04
2. 7. 2021 08:41
Majiteľom remosky doporučujem vyskúšať tento recept.
27. 6. 2021 16:20
27. 6. 2021 14:43
2. 11. 2017 13:59
2. 11. 2017 13:50
Doporučila bych vám dávku těsta dodržet. Možná se do remosky vejde i více, ale je to maličký prostor, veliký chleba se v něm nemusí dobře propéct a kvalita kůrky také utrpí.
2. 11. 2017 13:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 1 hodinou
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa s omáčkou
Verounek uvařila před 6 minutami
Pšenično-žitné rohlíky
Tonja uvařila před 12 minutami
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 14 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 15 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 15 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 15 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 16 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Domácí twister tyčinky s pizza příchutí jsou vynikajícím párty pohoštěním i lehkou svačinkou pro děti
Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba z remosky chleba v remosce chleba pečený v remosce chléb z remosky chléb pečený v remosce chléb v remosce jak upéct chleba v remosce remoska zkušenosti domaci chleba v remosce pečivo v remosce domácí chleba z remosky chléb remoska domaci chleb z remosky chleba do remosky pečivo z remosky remoska chleba pečený chléb v remosce chleba remoska remoska návod
Suroviny: voda, cukr, sůl, ocet, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Domácí chléb bez hnětení
leosek
Hodnocení receptu je 5,0 (186×)