Oběd z remosky

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 80 minut PT1H20M 2 porcie Drůbeží maso 13 názorů

58

Suroviny

3 kuřecí stehno (1 celé a 2 horní)
cca 350 g brambory (malé)
1 červená paprika
5 šalotek
1 mrkev
5 stroužků česneku
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
sůl
mletý pepř
mletá paprika
3 PL oleje
2 plátky másla
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime.

  2. Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na platky. Cesnak a salotku nechame v celku.

  3. Vsetko osolime, zasypeme mletou rascou, sladkou mletou paprikou.

  4. Ihlicky z rozmarinu dame dolu z vetvicky a nasekame ich nadrobno a posypeme vsetko v pekaciku.

  5. Vykropime olejom, vhodime tymian a vsetko vymiesame.

  6. Maso, osolime, okorenime, opaprikujeme, votrieme dobre koreniny do koze a polozime ho na zemiaky.

  7. Nakoniec pohadzeme kusky masla, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury.

  8. Pecieme slabu hodinku, odstranime alobal a zapecieme do chrumkava...ja som to dopekala asi 20 minut.

Poznámka

Tento ( s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3770

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Oběd z remosky

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Kazi: mam velku remosku a do tej sa mi zmesti misa, ktora je na fote. Remoska ma namojdusu nenapadla odfotit, ale ak Vam to zlepsi den, tak Vam ju sfotim a vlozim foto....akonahle sa vratime domov

    Odpovědět

  • Kazi Kazi(neregistrovaný)

    Nějak nevidím na obrázku remosku :-((:-!:no:

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Dělám něco podobného,remoska je opravdu ženiální:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • mekky mekky(neregistrovaný)

    Remoska úžasná věc,po x letech jsem se znovu rozhodla jí koupit,jídlo šťavnaté,dokonce jsem začala péct a zatím sklízím jen úspěch,bezva je jí vyložit pečícím papírem a pak už ani myčka nemá co dělat;-(.teď jen budu hledat recepty,dnes jsem udělala špízy co mě napadlo napíchala na špejle a do hodinky byl oběd ....vyzkoušejte a posílejte nápady díky :-))www.toprecepty.cz:

    Odpovědět

  • kruták kruták(neregistrovaný)

  • maris maris

    Jana není sama, která přehlédla:-8. Remosku mám na chatě a bez ní si tam vaření neumím představit. Brambory, maso, zeleninu peču často společně, proto posílám bodík, je to :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vybusna, tak tady to jídlo jsem přehlédla:-O, remosku máme, ale na zahradě a děcka nám ji asi nepůjčí, ikdyž je naše, holota jedna:-)):-D. No, ale tady rozhodně chybí bod ode mne:-p:yes:+

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    Remosku jsem dostala 12.8.1972 jako svatební dar a používám ji od té doby dodnes minimálně 1 x týdně / tu původní, vydržela!/. Je v ní výborné kuře, které různě okořením, je šťavnaté, chutné a zároveň se ke konci opeče dozlatova. Tím, že je uzavřená, neztrácí se chuť ani vůně pokrmu, a ještě se v malém prostoru ušetří cca 50 % el. energie oproti velké troubě.Dá se v ní dělat skoro všechno, masa, zapékané pokrmy / zapečená brokolice atd./...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    zizala som rada ze chutilo

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Remoska je bezvadný vynález, jídlo nám chutnalo. Mám ráda recepty, kde se s masem dělá zároveň příloha. Jednak se umaže málo nádobí, jednak je to pohodlnější vaření a v neposlední řadě se vzájemné chutě krásně propojí...:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Vybusna, toto vypadá opravdu lákavě. Taky mě to asi donutí po dlouhé době oprášit remosku.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    merylas, ja mam remosku od vianoc a vobec netusim, ako som mohla bez nej zit. Najviac ocenujem to, ze ked pripravujem v nej nejake jedlo, skoro vobec nemusim podlievat. Kym som na to prisla, tak po uvareni som musela tu stavu zlievat a mala som jej niekedy aj 6dcl

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Remosku používám málo, budu ji muset na tvůj recept vytáhnout ;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo