Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arabský pita chléb

Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To pokud pitu naplníme salátem, masem či uzeninou. Prostě všestranný pokrm.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min + doba kynutí 10 minut

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava, + doba kynutí 10 minut)

3. 10. 2012 12:33

Suroviny pro 16

16

Nutriční hodnoty

Energie16 180 kJ / 3 867 kcal
Bílkoviny119,50 g
Tuky41,65 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,00 g
Sacharidy736,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Arabsky chleb muzeme dale plnit napr. gyrosem nebo jinou masovou smesi, salaty a dresinky.

Chleb je mozne skladovat v mraznicce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

medmic

3. 10. 2012 14:51

rebeka: ok, tak vyzkouším to prostě z půlkou kostky a kdyžtak se příště přidá

rebeka rebeka

3. 10. 2012 14:50

medmic: no to nevím.. asi by se to muselo zvážit.. ale myslím, že jeden sáček o váze 7g, by mohl být jedna lžíce;-)

medmic

3. 10. 2012 14:48

rebeka: ok, ale kolik to bude ta lzice :) to by mel bejt cca celej pytlicek?

rebeka rebeka

3. 10. 2012 14:41

medmic: z NETu: Čerstvé pekařské droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, má světle béžovou barvu, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě jemných krystalek. Tento typ droždí se prodává v sáčcích např. o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo 7 g Dr. Oetker a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí.

medmic

3. 10. 2012 14:33

jaký je přepočet sušeného na čerstvé droždí?
jinak plus :-8

1974andrea 1974andrea

3. 10. 2012 14:09

aisha:Dík;-)

pipre pipre

3. 10. 2012 13:34

Ukládám a brzy vyzkouším. :yes::yes:+

aisha

3. 10. 2012 13:28

andrea: a na sucho..

aisha

3. 10. 2012 13:27

andrea: presne tak, vrchni i spodni ohrev na maximum. Vysoka teplota je treba k tomu, aby se nafoukl a vznikla kapsa.

1974andrea 1974andrea

3. 10. 2012 13:22

aisha:A když ho budu dělat v troubě, tak na sucho, dám na nejvyšší teplotu a pečení zespodu i shora?

aisha

3. 10. 2012 13:14

andre: Aby chleb zespodu lehce chytil barvu..zruzovel a nezustal bily..;-)

1974andrea 1974andrea

3. 10. 2012 13:12

spagetka:Aha, já v ní nikdy nedělala, tak nevím, jak to funguje.

spagetka spagetka

3. 10. 2012 13:11

1974andrea:Andrejko, myslím, že aby byla zahřátá ta remoska i ze spodu, jinak ti peče vrchem, teda můj názor.....

1974andrea 1974andrea

3. 10. 2012 13:09

Já jenom nechápu, proč se pod remoskou roztopí ještě ta plotýnka?:-8

rebeka rebeka

3. 10. 2012 13:00

krásně a pečlivě napsaný recept:-K:-K dokonce tak důkladně, že by to zvládlo i takové vemeno, jak jsem já:-8:-D:-D:-D;-):yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pita chleba pita chleb chléb pita recept recept na pita chleba pita chleb recept pita chleba recept chléb pita recept na chléb pita recept pita domaci arabsky chleb pita chleba bez droždí čím naplnit pita chléb recept na pita chléb pita pita chleba s česnekem pita chléb bez droždí arabské recepty pita recept recepty pita chléb recept pita chleba

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, olej olivový, cukr

TopRecepty.cz

Arabský pita chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYqY