Čína
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24 hodin odležet. Poté se zprudka orestují, doplnit můžete zeleninou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 221 kJ / 1 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,18 g |
Tuky | 50,82 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 7,91 g |
Sůl | 20,07 g |
Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z jater, kde jsem přidala sójové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do sóji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o sóju.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2017 12:06
Dajda: ale ved Maizena, kukuričný škrob bol dostať už strašne dááááávno, v čase nášho detstva...
2. 6. 2017 10:42
Dajda:
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století...
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka ale nepleťte lidem hlavu
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století...
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka ale nepleťte lidem hlavu
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že
2. 6. 2017 08:25
casino: Jasně, že byl. Nedával se do "číny", která se běžně nevařila, ale škrobilo se s ním prádlo!
31. 5. 2017 21:16
Jj, taky si pamatuji tu hrůzu, která se používala jako náhrada sojové omáčky...
No, pamatuji si také, že už i v době rozvinutého socialismu byl běžně ke koupi obyčejný škrob...
No, pamatuji si také, že už i v době rozvinutého socialismu byl běžně ke koupi obyčejný škrob...
31. 5. 2017 18:05
Jana Remkova: Já jsem nepsala, že tam je, naopak - že magi a worcester byla ve své době česká náhrada za nedostatkové zboží
31. 5. 2017 16:36
Jana Remkova: No právě, Petr ji taky nevidí! Je to dobré, ale "čína" to fakt není. Zvěřina, brambory a maggi nejsou právě typické čínské suroviny. Ale u nás už je národním zvykem říkat každému pokrmu, v němž se opékají kousky masa, čína a každému moučníku, kde je krém a piškoty, zase tiramisu.
31. 5. 2017 16:13
hosta: Sojovku tam nevidím a tahle "čína" je u nás zatím pořád nejoblíbenější ze všech "rádoby" čín ..
31. 5. 2017 15:56
Petr: Tomu se opravdu zhruba před padesáti lety říkalo v ČR "Čína", v době, kdy sojovku pašovali známí ze zahraničí byla tohle dobrá improvizovaná náhrada, taky jsme to tak vařili a připadali si světově
31. 5. 2017 14:01
Tohle nemá s čínou nic společného
14. 11. 2015 20:01
bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
A chutna mi i dnes.
A chutna mi i dnes.
14. 11. 2015 19:58
bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě
14. 11. 2015 19:56
Opravdovy narodni "Poklad"
14. 11. 2015 19:44
ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá
14. 11. 2015 18:43
Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.
5. 5. 2013 09:51
x.XXX.x: a jooo ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 5 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: cina recept čína z vepřového nejlepší recept čína recept na čínu recepty na cinu jak naložit maso na čínu recepty čína jak naložit čínu cina recepty recept čína recept na dobrou cinu recept na čínu-top recepty jak uvařit čínu nejlepsi recept na cinu jak udelat cinu dobrá vepřová čina jak udělat dobrou cinu jak uvarit dobrou čínu dobrá čína nejlepší čína recept
Suroviny: maso kuřecí, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
43 názorů