Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová tlačenka

Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně podle své chuti. Domácí je zkrátka nejlepší!

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 130 min bez doby chladnutí masa

220 min (90 min příprava + 130 min tepelná úprava, bez doby chladnutí masa)

9. 4. 2009 22:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 131 kJ / 748 kcal
Bílkoviny105,80 g
Tuky21,42 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy31,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že patrně vznikne diskuse o tom, co tam má a nemá být, jak by to mělo být správně. My ji však děláme takto a nechceme na tom nic měnit, je vynikající. Věřím, že na Velikonoce někomu přijde vhod.

Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí děláme více než jeden kus na rychlou spotřebu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LEVAPAPULACH

20. 11. 2011 14:22

LEPŠI POVĚSIT TUK JDE NAHORU A TLAČENKA JE PAK NA TALIŘI NEMASTNA:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 10. 2011 20:31

přema : díky, děláme to tak;-)

jana

28. 10. 2011 17:36

přema :náš recept my ji zavěsíme a tuk který steče dolů a ztuhne a potom ho odřízneme.:-p

přema

14. 10. 2011 12:06

jeste bych tam napsal ze by ta tlacenka mela prevracet aby se tuk neschromazdil na jedny strane:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2011 11:11

cathleen: Asi máš pravdu, ale jak píšu, my nejsme odborníci a nikdy jsme ji po domácku vyrobenou nevařili. Jen ten řezník, ale zdaleka ne tak dlouho.;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 8. 2011 10:23

Jana Remkova: :-OJani, my ji také vždy vařili tak dlouho (zabíjačka byla každý rok). Pamatuju, když jsme zkoušeli poprvé bez řezníka, jsme je dostatečně neprovařili a všechny se zkazily.

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2011 09:41

Erytrin: Já nevím. Řezník na zabíječce ji taky vařil, my to neděláme. Ale ani řezník ji navařil 2-3 hodiny!:-O Jen do chvíle, než vyplavaly nahoru. My většinou děláme jen jednu, nebo dvě a když ji rozkrojíme pro rodinu, nemá čas se pokazit, možná proto se vaří;-)

Erytrin

19. 8. 2011 09:34

Ahoj lidi prosím Vás, co vím táta vždy tlačenku po naplnění vařil v horké vodě 2-3 hod.. tady koukám vůbec nevaříte, je to důležité nebo ne? Díky Honza

papa

30. 11. 2010 22:13

:-p:-8:-K

okounricni

30. 10. 2010 10:57

:-K:yes:

Drobenka

13. 4. 2009 16:55

Krásná, libová tlačenka. Na řezu velice pěkná mozaika. Tlačenka jak má být.:yes: Tlačenku u nás dělá manžel a při chladnutí ji otáčí jak Václav.;-) Recept je výborný a tlačenka na fotkách dokonalá. Dávám bodíka.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 4. 2009 10:52

Iljusa :-)):-D:-)) To je masochismus!:-)):-D:-)):-D

Iljusa Iljusa

11. 4. 2009 09:38

Tak pojídám na snídani chléb s nízkotučným sýrem a představuji si tu krásnou libovou tláču - :-8:-8

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 4. 2009 07:34

Marto. My co máme 130 kg , tak nám nějaké to tučnější neublíží a pěkně promastí a pak to dobře klouže.Ha Ha ;-)

Marta Marta

10. 4. 2009 23:11

Jani, tlačenka vypadá chutně :-p, pěkná, libová :yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tlacenka tlačenka recept vyroba tlačenky recept na tlačenku recept na domaci tlacenku domaci tlacenka recepty domácí zabíjačka tlačenka recept na vepřovou tlačenku jak udělat tlačenku recept tlačenka domácí zabijačka recepty tlačenka jak se děla tlačenka recept na domácí vepřovou tlačenku vyroba domácí tlačenky domácí tlačenka recept domácí světlá tlačenka recepty na tlačenku domaci tlačenka video jak vyrobit tlačenku recepty tlacenka

Suroviny: nožička vepřová, koleno vepřové, ledvinky vepřové, hlava vepřová, plec vepřová, srdce vepřové, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek

TopRecepty.cz

Vepřová tlačenka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1j9V