Masopust - tradiční i neobvyklé recepty: Jak na domácí škvarky a vlastní koblihy?
Když se řekne masopust, vybavíme si asi především vesnickou pouť s průvodem masek. Je to ale zároveň označení pro období mezi vánočními svátky a čtyřicetidenním postním obdobím, které předchází Velikonocům. A jak tu třídenní oslavu, tak celou masopustní dobu spojuje především velké hodování. Je to totiž nejvhodnější čas na zabijačky. Ty znamenají jelita a jitrnice, spoustu masa, vývary, ovary, šunku a třeba i škvarky. Domácí škvarky si můžete vyrobit i v panelákové kuchyni, aby ale byly obzvlášť vypečené, chce to znát pár triků.
Kdo nemá rád maso, ten si o masopustu dopřává hlavně sladké. K masopustu totiž patří i dozlatova osmažené koblihy plněné marmeládou a bohatě pocukrované. I tato dobrota se dá vyrobit doma, vyžaduje to ovšem trochu práce, takže pokud se vám do toho nechce, klidně si upečte jinou sladkou chuťovku, třeba kalsické buchty nebo nějaký dobrý koláč. Smyslem masopustu je se pomnít před již zmiňovaným půstem, a tak se to nesmí zanedbat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Přečtěte si Zobrazit více
Švédské masové kuličky: Tu nejlepší konzistenci a šťavnatost zajistí správný poměr masa i speciální úprava strouhanky
Jak si zamilovat kapustu? Zapečená chutná skvěle s mletým masem, bramborami, rýží i s těstovinami
Soutěžte o batůžky plné pochoutek a knih pro děti! Připojte se k naší soutěži a vyhrajte skvělé ceny, které udělají radost vašim malým výletníkům