Původní švestková povidla
Povidla jsou tradiční náplní buchet, koláčů a také se používají třeba k dochucení omáček. Pokud máte na své zahradě švestku, neváhejte si z jejich plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle, ale ten výsledek za to opravdu stojí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jaro před námi - a po něm nastoupí letní sezona zavařování. Je lepší být v předstihu. Tato povidla vařil můj děda v obrovském kotli každý rok (samozřejmě v jiném poměru). Jsou to klasická tuhá povidla, které můžete použít do koláčů i pro diabetiky. http://www.majamotti.eu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2016 11:45
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
24. 2. 2016 21:32
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:10
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla
24. 2. 2016 20:44
24. 2. 2016 20:42
24. 2. 2016 20:41
24. 2. 2016 20:37
24. 2. 2016 20:30
24. 2. 2016 20:29
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:22
24. 2. 2016 20:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 9 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 33 minutami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 1 hodinou
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 2 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 2 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 4 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 4 hodinami
Meruňkový koláč výborný
wakrim uvařila před 4 hodinami
American pancakes
mibrix uvařila před 5 hodinami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 5 hodinami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné knedlíky pokaždé jinak: Vyhrají u vás tvarohové, kynuté, bramborové, odpalované, nebo jogurtové?
Šťavnaté švestky vyčistí střeva, zklidní nervy a dokonce pomůžou i s hubnutím!
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Další recepty
Tématické fráze: jak uvařit švestková povidla švestková povidla bez cukru povidla z blum domácí švestková povidla pravá švestková povidla svestkova povidla delana v troube rychlá švestková povidla švestková povidla recept zavařování povidel povídla švestková švestková povidla blumy povidla klasická švestková povidla švestková povidla pro diabetiky zavařovaní povidla povidla recept top recepty svestkova povidla švestková povidla bez cukru recept pravá švestková povidla recept jak uskladnit povídla
Suroviny: švestky
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
19 názorů