Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patero slaných závinů

Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně, plný chutí, které nikoho neurazí. Přijde vhod jako lehký oběd nebo pohoštění na párty.

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 4. 2009 22:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie24 546 kJ / 5 867 kcal
Bílkoviny182,50 g
Tuky454,45 g
Vláknina34,48 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 9,62 g
Sůl23,58 g
Sacharidy252,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotky jsou tentokrát jen z přípravy, protože výsledek je určený kolegům na zítřejší oslavu narozenin. Fotografie řezů nebudou, i když by jistě byly zajímavé...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanulka21

29. 4. 2009 12:59

dávám bodíka...já třeba dělám rychlovku podusím kysané zelí, dám na kostičky nakrájenou uzeninu, nebo uzené:-p:-p, podusím ,naplním a posypu kminem..a nebo pak dám normální sekanou syrovou, naplním a upeču a někdy na ni ještě přidám kysané zelí..je to vynikající:yes::yes::yes:

Eliza Eliza

28. 4. 2009 20:01

Suzannko, tohle byla další pracovní oslava (jsme pařiči :-* ), ta předchozí byla jen o týden odložená, pekla jsem na ni závinů devět - bylo to i pro jiná oddělení (a tentokrát komorně jen pro naše). Tenkrát jsem je nestihla vyfotit, respektive - nenapadlo mě nafotit postup. Takže až nyní...;-)
Vůbec se toho nebojte, zejména Janka - je to ve výsledku efektní, slavnostní a moc dobré (úspěšné) pohoštění, ale příprava je opravdu jednoduchá. Pokud umíte štrůdl z kupovaného listového těsta - a to vím, že umíte, nemůžete nezvládnout tohle!! Tady jde spíš o fantazii ohledně kombinování chutí, ale varianty výše uvedené jsou osvědčené, ochutnané a schválené...:-);-)
Konkrétně: zapnete troubu, vyválíte první část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte druhou část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte třetí část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech. Potřete vejcem, posypete sezamem a zatímco se peče, vyrobíte další tři záviny. Při dobré organizaci máte za hodinu hotovo. Opravdu, nic na tom není. Doporučuji zkusit, jen se připravte na zmatek v kuchyni...:-))

Hrozně moc děkuji za milé komentáře a za bodíky také, samozřejmě :-).

suzanna

28. 4. 2009 17:36

Ahoj Eli:-), tak oslava konecne probehne? Musim se priznat, ze jsem doufala, ze sem ty zaviny i s fotkama das:-8 Uz kdyz jsi o nich minule mluvila (kdyz se oslava zrusila), tak se mi sbihaly sliny:-p, a to jsem jeste nevedela, jak uzasne vypadaji. Myslim, ze kolegove budou nadseni. Ses moc sikovna, davam bodika:yes: (nejradeji bych dala pet, kdyz je patero zavinu, ale bohuzel to nejde. Tak aspon toho jednoho:yes:)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2009 12:26

To ses zas jednou vyřádila, co, Eli? Super:yes::yes::yes:

Jana Pá

28. 4. 2009 10:19

I když mám 2 ks líst.těsta v mrazáku, tak o "tomdle" si nechám "zdát - snít" v noci a budu mlaskat v posteli, na to já nemám ;-( Jinak :-p:yes: a boďula už letí vesmírem:-D

spagetka spagetka

28. 4. 2009 10:08

:-p:-p:yes::yes:

Bibinka Bibinka

28. 4. 2009 10:06

Eli, k tomu není co říct-prakticky už tu bylo všechno řečeno:-!Mám dojem, že jsem o nich už od tebe slyšela a zřejmě taky šlo o nějakou slávu. Je vidět, jak to všem chutná, to je dobře a pro tebe úžasná vizitka;-):-p:-)jasný bod:yes:

magdalenka magdalenka

28. 4. 2009 08:34

Si neskutočne šikovná osoba s neskutočnými originálnymi nápadmi! Vyzerá to tak krásne, že je hriech to načať!:yes::yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

28. 4. 2009 08:24

Nádhera:yes::-p Ty se prostě nenudíš a v pracovním kolektivu musíš být značně oblíbená:-D

Gabina

28. 4. 2009 08:22

Elizo, nedávala jsi sem už jednou ty fotky závinů? Mám pocit, že už jsem je tu někde viděla, ale teď to nemůžu najít :-S

Eliza Eliza

27. 4. 2009 23:38

Blaničko, neměj iluze o tom, že se Dominik zajímá o moje vaření a focení mého vaření...:-);-) On fotí zdaleka jiné věci...:-) Na moje první fotky reagoval ve smyslu "že mi to docela jde, ale mám si vypnout blesk" - jako kdybych věděla, kterým čudlíkem...:-)
Za bodíčky děkuji a doufám, že na oslavě bude chutnat...

pipre pipre

27. 4. 2009 23:29

Tak to je paráda! Fakt nevím, který závin bych si dala první :-) Bodík!

blanca.xy

27. 4. 2009 23:28

Fotky jsou opravdu moc pěkné, co na ně říká syn? O závinech už ani nemluvím a dávám bodík :yes::-)

HankaPu HankaPu

27. 4. 2009 23:11

Elí, tak to je nádhera:yes::yes::yes:vůbec nevím, který závin bych si vybrala jako první, všechny vypadají úžasně:-D asi vyzkouším postupně jeden po druhém:-p fotky jsou moc pěkné a ty záviny na nich k nakousnutí:yes::yes::yes: každý závin by si zasloužil svůj bodík:yes: +

Jenda1 Jenda1

27. 4. 2009 23:03

Přeji krásnou dobrou noc a veselou oslavu narozeni:-)):-))n.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slaný závin slané záviny slaný závin listového těsta slaný listový závin recept na slaný závin slané listové záviny slany zavin recept slaný závin se špenátem slané recepty slané záviny z listového těsta slaný závin z listového těsta slaný závin z listového těsta slané pohoštění listové těsto mascarpone recepty slane těsto na slaný závin slaný štrůdl z listového těsta závin na slano slaný štrůdl náplně listový závin slaný recepty na slané záviny

Suroviny: těsto listové, strouhanka, vejce, semínka sezamová, slanina anglická, kompot hruškový, sýr niva, losos uzený, špenát baby, česnek, mascarpone, sardinky v hořčičné omáčce, vejce, sůl, cibule červená, sýr hermelín, sýr plátkový, brusinky, pesto, chorizo, rajče sušené v oleji, olivy zelené, sýr niva, rajče

TopRecepty.cz

Patero slaných závinů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WnmJ