Deset tisíc Harpagonových tolarů
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 28 358 kJ / 6 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,65 g |
Tuky | 251,67 g |
Vláknina | 55,36 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 917,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo by neznal Harpagona! Toho Lakomce! Sedí a počítá své penízky, lichvář jeden. A tak jsem se nechala inspirovat Moliérovým Lakomcem a rozhodla se upéct Deset tisíc Harpagonových tolarů. Proč? Tak to už se dozvíte zde
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 11:59
25. 10. 2016 21:08
25. 10. 2016 20:59
25. 10. 2016 19:33
Sú to vlastne zemiakové pagáče, takže ja by som ich nechala vyššie. Marika, máš môj obdiv, si šikula.
25. 10. 2016 17:39
No, a proč mi berete vítr z plachet? Vy, vy, vy... Harpagone
Nadja:
Dumám, kam to nacpat k odzkoušení, protože rok nemá ani 9000 hodin
Dumám, jaké to asi je... jako převalované? Toho másla tam zase není až tolik... Co v tom udělají ty zemáky?
25. 10. 2016 17:21
Vypadá to moc hezky a určitě budou dobré.
25. 10. 2016 17:14
25. 10. 2016 16:09
Nevím, jak se JEMNĚ rozvaluje, ale už vidím kuchyňku, jak jemně, ale jen opravdu jemně rozvaluje a rozvaluje skoro 3kg těsta na 5mm plát...
No, mně by na to nejspíš kuchyňská linka nestačila
***
Možná by bylo fajn připsat, že těsto rozdělíme a vyvalujeme na pláty postupně
25. 10. 2016 15:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 5 minutami
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 8 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 11 minutami
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 1 hodinou
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 2 hodinami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 2 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 2 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Tématické fráze: škvarkovo zemiakove pagace recepty kuchař ví luisdory brborove tolary převalované škvarkové pagáčky
Suroviny: mouka, droždí, máslo, vejce, olej, brambory, mléko, sůl, vejce, kmín celý, semínka lněná, sýr tvrdý
Deset tisíc Harpagonových tolarů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7B5B
9 názorů