Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 4. 2020 17:59

Suroviny

Porce: zhruba 6-8

Nutriční hodnoty

Energie6 254 kJ / 1 495 kcal
Bílkoviny49,47 g
Tuky42,25 g
Vláknina3,48 g
Cholesterol 136 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy217,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mám výrobník zmrzliny s větší nádobou, kdo má s menší, tak musí snížit dávku.

Množství rumu nezvyšujeme, směs by skrz alkoholu nezmrzla moc pevně. Rum můžeme buď vynechat úplně, nebo nahradit kapkou nějakého rumového aroma.

Pracujeme s vychlazenými surovinami. Do výrobníku dáváme dobře vychlazenou směs.

Pokud zmrzlinu nezkonzumujeme všechnu najednou, tak ji s oblibou plním do nanukových plastových formiček a uskladním v mrazničce. Jednotlivé formičky nezaberou tolik místa a každý si odebere, když má na ni chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

18. 4. 2020 09:34

Santte: Taktéž zdravím, mám výrobník zmrzliny Unold s kompresorem o objemu nádoby 2l. Nádobu plním zhruba z poloviny. V nádobě musí být vždy dostatek místa, aby se mohla už tužší hmota promíchávat. Při pořízení musíte počítat s vyšší cenou, ale přístroj máte vždy připravený a můžete v jednom dni dělat zmrzlinu opakovaně. Pak jsou podstatně levnější přístroje, ale tam je zapotřebí mít nádobu před použitím několik hodin v mrazničce, takže tam musíte mít stále volné místo. :-) A zmrzlina se tam nedá udělat v jednom dni opakovaně. Vždy je třeba znovu nádobu několik hodin namrazit. U obou typů je povícero výrobců - značek o různém objemu nádoby. První typ - s kompresorem je větší a těžší. Druhý typ je menší. Kdo má málo místa v kuchyni, tak zvažuje i tohle. Já jsem se řídila tím, že ve větší nádobě méně zmrzliny udělám, ale opačně to nejde. A místa v kuchyni mám dost. :-) :-K

Santte

17. 4. 2020 09:18

Dobrý den, mohu se zeptat jaký máte výrobník zmrzliny? a jaký je to objem? .... jsme 4-členná rodina, klukovi byl v lednu rok a zmrzlina bude osvěžení pro všechny :-). Vaše vypadá super, hlavně, že je tam tvaroh .... mňamka. Děkuji Ivet

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zmrzlina z pudink co do zmrzliny nezmrzla zmrzlina z pudinku aby zmrzlina uplne nezmrzla čokoládová zmrzlina s čokoládovým pudikem a tvarohem pudinkem

Suroviny: mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, pudinkový prášek, kakao, tvaroh ve vaničce, smetana 12%, rum

TopRecepty.cz

Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3oE