Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Nepečené a mražené 3 názory

Suroviny

400 g oloupaných jablek bez jadřinců
1- 2 citrony
500 ml vody na pudink
70 - 100 g cukru krupice - dle potřeby
1 vanilkový cukr
20 g vanilkového pudinkového prášku
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši. Pokud je třeba, přidáme opět malinko vody. Záleží na šťavnatosti jablek. Podušená jablka můžeme třeba i rozmixovat.

  2. Běžným způsobem uvaříme pudink. Větší část vody s cukrem a vanilkovým cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme menší díl vody s rozmíchaným pudinkovým práškem. Necháme zhruba 3 minuty provařit.

  3. Jablečnou směs vmícháme do pudinku, ještě dochutíme citronovou šťávou a případně, pokud je třeba, můžeme dosladit. Směs necháme za občasného promíchání zchladnout. Pak vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku a necháme zmrazit, trvá to zhruba 40 minut. Kdo má strojek s menší nádobou, musí množství ingrediencí snížit.

  4. Tuto směs můžeme použít i na nanuky. Naplníme tvořítka a necháme důkladně zmrazit.

Poznámka

Zdroj receptu: Starší sešitová kuchařka.

Tato jednoduchá zmrzlina mě překvapila svou konzistencí i chutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky

  • Nadja Nadja

    Až budu mít jablka, tak vyzkouším, i když jen nanuky nebo jako dřeň do kelímku. <3:-Q

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Nadja: Nadi, na zmrzlinu je poměr vody a pudinku správný. Kdyby to bylo hustější, s použitím celého sáčku pudinku, tak by se to v zmrzlinovači neumíchalo. A tady v tomto receptu je taky možné, přidat pudink přímo do rozdušených jablek. Já to připravovala souběžně, v jednom kastrůlku jablka, v druhém pudink, abych to měla rychleji. Ale jde to i tak, jak píšeš.:-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Na 0,5 litru vody jen půlku pudinku - nebude to moc tekuté? Ale vypadá moc hezky. Připomíná mi to buchtu navrch s jablečným pyré, kdysi hodně populární. Ale tam se zavářel pudink přímo do rozdušených jablek.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo