Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí uvařené směsi

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí uvařené směsi)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 948 kJ /
705 kcal
Bílkoviny3,57 g
Tuky2,53 g
Vláknina16,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy158,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši. Pokud je třeba, přidáme opět malinko vody. Záleží na šťavnatosti jablek. Podušená jablka rozmixujeme. Krok 2: Běžným způsobem uvaříme pudink. Větší část vody přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme menší díl vody s rozmíchaným pudinkovým práškem, přidáme cukr a vanilkový cukr. Necháme zhruba 2 minuty provařit. Krok 3: Jablečnou směs vmícháme do pudinku, ještě dochutíme citronovou šťávou a případně, pokud je třeba, můžeme dosladit. Směs necháme za občasného promíchání zchladnout, nejlépe ve studené vodní lázni. Krok 4: Pak vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku a necháme zmrazit, trvá to zhruba 40 minut. Kdo má strojek s menší nádobou, musí množství ingrediencí snížit. Krok 5: Tuto směs můžeme použít i na nanuky. Naplníme tvořítka a necháme důkladně zmrazit.

TIP: Zmrzlina bez zmrzlinovače

Zveřejněno 14. 8. 2019 21:10

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Starší sešitová kuchařka.

Tato jednoduchá zmrzlina mě překvapila svou konzistencí i chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0K47

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0K47

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Děkuji za zájem o recept. :-K

:-):yes::yes::-K

Až budu mít jablka, tak vyzkouším, i když jen nanuky nebo jako dřeň do kelímku. <3:-Q

Nadja: Nadi, na zmrzlinu je poměr vody a pudinku správný. Kdyby to bylo hustější, s použitím celého sáčku pudinku, tak by se to v zmrzlinovači neumíchalo. A tady v tomto receptu je taky možné, přidat pudink přímo do rozdušených jablek. Já to připravovala souběžně, v jednom kastrůlku jablka, v druhém pudink, abych to měla rychleji. Ale jde to i tak, jak píšeš.:-K

Na 0,5 litru vody jen půlku pudinku - nebude to moc tekuté? Ale vypadá moc hezky. Připomíná mi to buchtu navrch s jablečným pyré, kdysi hodně populární. Ale tam se zavářel pudink přímo do rozdušených jablek.

Tématické fráze:
jablecna zmrzlina, jablkova zmrzlina, jablecnya zmrzli, nanuky z jablka recept

Suroviny:
jablko, citron, voda, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu