Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní košíčky s bílou čokoládou

Nejste zastánci klasických ořechových a máslových náplní do cukroví? Vyzkoušejte na košíčky nanést šlehanou bílou čokoládu. Rozjasní vánoční talíř s cukrovím, je krásně lehká a naprosto výborná.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

25. 12. 2020 15:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 131 kJ / 4 811 kcal
Bílkoviny69,68 g
Tuky340,83 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 143 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy355,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Košíčky jsem zkusila jako volnou improvizaci ze zbytků (zbylo mi pár košíčků, trochu smetany a bílé čokolády), ale jsou tak výborné, že jsem si postup poznamenala a rozhodně je zařazuji mezi stálice vánočního stolu. Krásně se rozleží do měkka a nejsou tak těžké do žaludku jako ořecho-máslové náplně. Navíc bílá čokoláda je příjemným zpestřením mezi druhy s tmavou čokoládou. Krém by se dal využít i na dorty, či jiné zákusky - krásně drží, neosychá. Super chuťovka je to do malých košíčků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Dvor. Petra Dvor.

2. 1. 2023 17:35

Jsou skvělé <3

Lilith-Isa Lilith-Isa

19. 12. 2021 21:14

Za mě super nápad, dneska jsem zkusila. No krém se nedařil úplně podle plánu ale nakonec se podařil. Posypala jsem kokosem.

alihori alihori

1. 1. 2021 19:14

Vypadá to krásně :-) Určitě vyzkouším!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 12. 2020 19:07

Marcela Kr.: Já si taky nemyslím, že se tam má co rychle zkazit a taky si nemyslím, že cukroví má vydržet do půlky ledna. Peču tolik, kolik se spapá. Klidně bych je k Vánocům upekla!

MamlajdaD MamlajdaD

27. 12. 2020 17:53

Plaminek: To je od vás roztomilé, že jste se přihlásil na Topky jen proto, aby jste nám sdělil, jak moc se vám ten recept nelíbí. Píšete, že děláte přes 40 druhů, jestli to správně chápu, myslíte přes 40 druhů cukroví?! Pane jo, to je výběr, to jistě ty své oblíbené recepty přidáte (i s fotografií samozřejmě), abychom tady viděli, jaký jste pašák! ;-):-O

Marcela Kr. Marcela Kr.

27. 12. 2020 16:14

Jen bych ráda doplnila, že náplň není šlehačka. Je to v podstatě bílá variace na čokoládovou polevu. Tučná smetana se svaří a pak se v ní rozpustí čokoláda. Celkem dost. Takže se to zakonzervuje. Obsahuje naprosté minimum vody (což je to, co nejvíc sesychá a nejvíc se kazí). Můžete to samozřejmě udělat trvanlivější tím, že změklou čokoládu vyšleháte se změklým máslem, ale mně se líbí, že to není máslové. Že po třech košíčkách nemám břicho jako po huse. A že to po hodině na stole není rozbředlé. Mám moc ráda cukroví s krémy, ale hory másla a ořechů jsou pro mně těžko stravitelné. Mám košíčky v lednici stejně jako jiné druhy s krémy dnes pátý den, nekysnou ani nesesychají a skvěle se proležely. Na stole nám vydrží několik hodin bez zvadnutí. Na noc dávám stejně celou mísu do lednice. Samozřejmě do jara to jako pracny nevydrží. Ale to ani jiné druhy s krémy. A taky to primárně nemusí být jen vánoční záležitost.

Plaminek

27. 12. 2020 15:31

Luxusní neluxusní, jak nejsou trvanlivé, není to pro mě cukroví. Jen žasnu, co lidi do těch vánočních cukrovinek cpou, tuhle nějaký umělec propagoval tvaroh. Dělám přes 40 druhů, ale česnek, špenát, šlehačku nebo tvaroh za dobré náplně nepovažuju.:no::no:

Nadja Nadja

25. 12. 2020 16:23

Košíčky musí být luxusní, jen škoda, že jsou asi určeny k rychlé spotřebě a skladování v ledničce. Já na vánoce preferuji trvanlivé cukroví, tak dávám většinou ořechovou náplň nebo punčovinu zalitou čokoládou. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, mouka mandlová, žloutek, kakao, kůra citronová, smetana ke šlehání, čokoláda bílá

TopRecepty.cz

Luxusní košíčky s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq4V