Bageta / ciabatta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 930 kJ / 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,05 g |
Tuky | 33,96 g |
Vláknina | 1,68 g |
Cholesterol | 21 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,35 g |
Sacharidy | 23,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílé pečivo z droždí nevydrží dlouho čerstvé, skladuji ho proto v sáčku v lednici a před konzumací zásadně rozpékám. Ani nepotřebujete toustovač / paninovač, stačí pánev.
Toto stejně jako každé jiné kynuté pečivo lze vyrobit i za pomoci kvasu. Pokud máte pouze žitný, nezoufejte. Úplně jednoduše ho přikrmíte bílou moukou a máte pšeničný, ze kterého pak můžete péct i vánočku. Jediný rozdíl v receptu je v tom, že místo droždí použijeme kvas a rozkvas smícháme 12 h předem. Nezapomeňme oddělat kvas na příští pečení! Kvasové pečivo se peče trochu déle, ale to poznáte.
Vůbec se nebojte experimentovat s poměrem mouka / tekutina. Máte-li rádi žvýkavější pečivo, tekutiny uberte (300 ml) .Pokud chcete chléb jak obláček s velkými dírami, použijte tento poměr nebo klidně ještě více tekutiny (max. 400 ml).
Čím větší teplota trouby, tím víc chléb vyskočí. Můžete si pořídit pečící kámen nebo velký litinový pekáč, které v prázdné troubě (nebo během pečení něčeho jiného) po dobu 30 min nahřejete.
Čím déle budete zpracovávat těsto, tím lépe se vše spojí a tím pevnější bude výsledné pečivo. Já dělám vše ručně a pečivo mám křehčí / drobivější, což mi ale vlastně vyhovuje, jsem rád, když mě u jídla nebolí pusa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 1 hodinou
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 2 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 2 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 5 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 5 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 8 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 8 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 9 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 10 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Apríla si z lidí dělají i světoznámé firmy: Dokazuje to burger pro leváky, čokoládová majonéza nebo nápoj zvyšující IQ
Další recepty
Suroviny: mléko, droždí, cukr, sůl, olej olivový, olivy
Bageta / ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqGM
0 názorů