Báječný Margot dort / řez
Inspirací na dokonalé moučníky a dorty není nikdy dost. V tomto receptu vám přinášíme dokonalý korpus, který je proložený smetanovo-tvarohovým krémem s oblíbenou kokosovou tyčinkou. Dozdobit pak můžete třeba strouhanou čokoládou.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
dortová forma o průměru 22 cm nebo menší pekáček
Nutriční hodnoty
Energie | 14 859 kJ / 3 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,04 g |
Tuky | 241,28 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 672 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 233,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dort/řez není nutné nechávat dlouho proležet. Je velmi jedlý už po vychlazení :-) a je jedno, jestli máme prokrojeno na tři nebo dva pláty.
Margotky jsou opravdu velmi sladké, proto je krém lepší doslazovat postupně, pokud vůbec, aby zůstal dort/řez, lahodným a svěžím, prostě nepřeslazeným...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2022 10:03
26. 6. 2022 21:44
1. 9. 2021 15:20
19. 3. 2021 20:14
19. 3. 2021 10:12
23. 2. 2021 10:14
20. 2. 2021 22:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 25 minutami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 46 minutami
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 2 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 14 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Krásně ozdobený dort je naší chloubou. Jednoduchý trik nám usnadní krájení upečeného korpusu na rovné pláty
Jak nakrájet dort. Nestačí připravit skvostný dort, důležité je ho také lákavě nakrájet a vkusně naservírovat
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr krupice, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, tvaroh měkký, cukr vanilkový, cukr moučkový, tyčinka čokoládová, čokoláda margot, korpus, máslo, mouka hrubá
Báječný Margot dort / řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LxXw
7 názorů