Cibulová jíška do lednice
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 855 kJ / 3 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,59 g |
Tuky | 253,34 g |
Vláknina | 16,65 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 213,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jíšku jsem udělala poté, co jsem vařila guláš na akci pro 35 lidí a cibule nakrájené na hotový guláš hodně zbylo. Nechtěla jsem ji vyhodit, zamrazit asi ani nejde, tak jsem udělala jíšku. Už ji nemám, je velice dobrá do polévek, luštěnin, zelí, gulášů a všude tam, kde potřebujete dohustit. Nejlepší je teď v létě, kdy dělám rychlé zeleninové polévky. Dám vařit zeleninu s libečkem a když změkne, tak vařící jen zahustím studenou jíškou a chvíli povařím. Rychlovka. Kdo chce, může přidat i lžičku papriky. Studenou z lednice odebíráme a vkládáme vždy do vařícího pokrmu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 7. 2021 18:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 3 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 14 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 16 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 2 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 2 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 3 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 4 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 6 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 11 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalou křenovou omáčku podle Viléma Vrabce: Skvělé chuti pomůže vývar, žloutek i smetana
12 variant přílohového zelí: Jak na nejlepší cuketové i pórkové a k čemu se hodí patizonové
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Další recepty
Suroviny: cibule, sádlo, mouka hladká
Cibulová jíška do lednice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oM8z
1 názor