Vánoční rybí polévka (staročeská)
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa. Podáváme ji s dozlatova osmaženými krutonky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 348 kJ / 1 517 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,86 g |
Tuky | 39,43 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 202,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Žábry z hlav před vařením můžeme vytáhnout, hlavy se rychleji provaří. Polévku podáváme s osmaženou houskou nebo krájeným svítkem, výborné jsou do ní i fritátové nudle : http://www.toprecepty.cz/recept/3280-fritatove-nud....
Recept na tuto polévku jsem si "přinesla" z domu a moje rodina ji ráda přijala za vlastní. Až po létech jsem se z rybí kuchařky M.Štěpničky dozvěděla, že každé Vánoce máme doma polévku staročeskou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2021 13:38
17. 12. 2021 12:33
17. 12. 2021 12:20
1. 7. 2010 18:34
6. 8. 2009 18:10
6. 8. 2009 16:32
6. 8. 2009 15:37
6. 8. 2009 15:14
6. 8. 2009 15:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Jak připravit mlíčí a jikry? Málokdo ví, že se výborně hodí i do tradiční rybí polévky. Poradíme, jak na to
Vánoce v době Karla IV.: V podhradí se jedly placky s medem a kaše, na hradě se servírovali pečení drozdi a vlaštovky
Další recepty
Tématické fráze: rybi polivka rybí polévka podle štěpničky rybí polévka štěpnička klasická rybí polévka vanocni rybí polévka rybí polévka recept rybí polévka nejlepší vánoční rybí polévka rybí kuchařka od štěpničky rybí polévka od štěpničky vánoční polévka vánoční rybí polévka recept recepty rybí polívka štěpnička rybí polévka recept na rybí polívku polévka na vánoce recept rybi polivka rybi vanocni polevka hrach rybi polivka recept rybí polévka se svítkem
Suroviny: hlava kapří, jikry z kapra, hrách, cibule, mrkev, celer, petržel, máslo, sůl, pepř mletý, majoránka, máslo, mouka hladká, rohlík, máslo
Vánoční rybí polévka (staročeská)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5938
9 názorů