Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 3 866 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,69 g |
Tuky | 50,69 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 89,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zapomněla jsem na petrželku :(
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2014 21:49
To máte pravdu, já na to vždycky brejlím zblízka, protože ten tuk mi též vadí a trvá mi dlouho, než ho odstraním. Jestli při mé skleróze nezapomenu, hned letos vyzkouším Vaši vychytávku, dík
14. 12. 2014 21:42
Onu krásnou rybí hlavičku, co byla v polívčičce jako živá, jsem smázl
*****
Vychytávka, která se v rcp často nepíše (vlatně jsem ji ještě nikde nečetl):
Kapří vnitřnosti jsou obvykle obaleny tukem, který má nepříjemnou chuť Opticky se obtížně rozlišuje; stačí ale hodit pajšl do studené vody a vše co vyplave na hladinu je tuk, který vyhodíme.
14. 12. 2014 06:52
Kostičky žemle smažím na másle zvolna, zůstanou křupavé poměrně dlouho, čas jsem neměřila - v době konzumace se věnujeme konzumaci a stát nad stolem se stopkami v ruce mě ani nenapadne
maiva: Možná ještě nějaká telecí polévka, telecí nemám, tak neposoudím. K té rybí se ty knedlíčky hodí perfektně
13. 12. 2014 21:24
Rybí pohled mi nevadí, ale vařené čočky mi přijdou příliš al dente
Žábry vařit či nevařit?
Pokud jsou rudé, tak vařím.
Pokud rudé nejsou a navíc mnohdy i zahleněné, tak nevařím - vyhodím
Krutonky?
Konečně se mi, po letech marných pokusů, ASI (musím ještě ověřit) podařil kruton, který i po dvou minutách v polévce křupe a je tvrdý jako nevařený krupon http://www.labuznik.cz/diskuse/krutonky-43257/
Dovolil jsem si přidat fotečku kapřího oka. Pokud by se dělalo mdlo, tak smáznu
13. 12. 2014 21:14
13. 12. 2014 15:56
13. 12. 2014 15:47
Rybí hlavy vařívám s očima a už hodně roků nevytahuju ani žábry (poradil M. Štěpnička )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 21 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Právě bylo uvařeno:
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 2 hodinami
Zeleninová fazolačka
hanulfilipova uvařila před 3 hodinami
Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
cherst uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 11 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 13 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 14 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 14 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 15 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 16 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: knedlíčky z jiker jak dlouho vařit jikry rybí knedlíčky jak dlouho varit jikry a mlíčí knedlíčky z mlíčí jak dlouho vařit rybí hlavy polévkové knedlíčky z jiker knedlíčky z rybího masa jak dlouho vařit kapří hlavu knedlíčky z rybích jiker kapr jikrnáč jak dlouho vařit vnitrnosti z kapra jak dlouho vařit rybí polévku jak dlouho vařit rybí vývar jak dlouho vařit kapra jak dlouho vařit rybí hlavu žábry vařit či nevařit jak dlouho vařit kapři hlavu?? knedličky s jiker jak dlouho vařit mlíčí
Suroviny: kapr, sůl, pepř, koření nové koření, česnek, cibule, zelenina kořenová, petrželka, ořech muškátový, máslo, mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, sůl, mléko, strouhanka, květ muškátový, máslo, pečivo
Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmR7
7 názorů