Hradní jídlo
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem dostala v receptech na email. Maso jsem si předem naprudko opekla, až pak dávala do pekáče, je to rychlejší a zatáhne se v mase bílkovina.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2010 12:55
dnes vařím
21. 1. 2010 13:46
Jitka+2 děkuji
21. 1. 2010 10:52
Tak tento recept znám už od dětství jako Přátelské kotlety a už od dětství ho mám moc ráda.Nyní ho milují i moje děti,akorát tu cibuli musím nakrájet normálně najemno,protože dětem ty rozpadlé dlouhé nudličky dělají problémy s kousáním (jsou to ještě mrňousové).Za opravdu vyzkoušený,jednoduchý a výborný recept dávám bodík.
31. 12. 2009 00:34
Teď jsem zjistila, že jsem již bodík udělila. Škoda, že nemůžu dát ještě jeden. Masíčko je doopravdy fantastické. Nejdřív jsem se bála toho masoxu. Ta kombinace mi nějak naháněla strach. Kdo ještě váhá, tak vůbec nemusí. Určitě nebudete litovat.
31. 12. 2009 00:27
Jani, posílám bodíka. Tento recept znám jako řízky naopak, které se pak zapékají v troubě. Co nejvíce strouhanky vtlačíme do naklepaných řízků (kotleta, ktkovice, kýta). Pak plátky masa namočíme v rozšlehaných vajíčkách a z obou stran usmažíme. Usmažené řízky pak naskládáme do zapékací mísy, obložíme cibulí, anglickou slaninou a zalijeme připraveným vývarem z masoxu. Pečeme přibližně půl hodiny. Řízky jsou fantasitcké . Je to stejný postup jak máš ty, jen s malou obměnou.
Řízky se nejdřív usmaží naopak.
Řízky se nejdřív usmaží naopak.
31. 12. 2009 00:08
+17
30. 12. 2009 23:59
Já bych si svolením autora zas tak hlavu nelámal. Prostě připiš do poznámky, že recept byl kdysi v Mladém světě v rubrice Péťa Vařič a je to. Tady jde přece o šíření osvěty než o to, kdo kdy kde co vymyslel, to by nebylo o čem psát. Mimochodem, kde je psáno, že v mla%dáku byl recept zcelůa původní a neopsaný zas odjinud.
30. 12. 2009 23:11
Tak dnešní oběd,vynikající,(použila jsem krkovici) ani děcka neprotestovaly kvůli cibuli.Zblajzly to ani nemrkly a manžel taky,pochutnali jsme si.Mám cibulku ráda a vůbec,když je upravená tepelně je taková,slaďoučká.
23. 10. 2009 14:17
radulis, to člověka vždycky potěší, díky
23. 10. 2009 13:05
Tada musím říct, že je to dobrůtka, i bez opečení se povedlo. Manžel si pochutnal. Posílám bodík a děkuju za tak výborný recept...
23. 10. 2009 12:01
radulis, určitě to i tak dopadne dobře
23. 10. 2009 11:07
jé to jsem úplně přehlédla :( to je to že to nečtu pořádně.. ted jsem masíčko vložila do trouby, ale bohužel jsem ho neopekla, tak snad se povede i tak...doufám..
23. 10. 2009 10:45
radulis ano, ve fotopostupu to znázorňuji. Dokonce i v poznámce se o tom zmiňuji.
23. 10. 2009 08:43
Recept vypadá opravdu báječně, určitě vyzkouším. Jen se chci zeptat zda maso nejprve osmahnout na pánvičce a pak ho šoupnout do trouby?
9. 8. 2009 20:47
Jani opravdu výborné všem chutnalobodík sem ti už poslala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 1 hodinou
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 11 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 2 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 2 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 2 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 6 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 6 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Další recepty
Tématické fráze: recepty pro cukrovkare recepty do 30 kč hradní maso recept na karpáčo farářovo tajemství recept jídlo z vepřového masa recept farářovo tajemství recepty jídel talián recept recepty za 30 kč karpáčo recept hradní řízek recepty hotových jídel uprava talianu pitipana jidla z vepřové kyty recepty jídel pro cukrovkáře top recepisy karpáčo paprikookurky
Suroviny: sýr eidam, cibule, máslo, pepř, sůl, olej, masox, voda
Hradní jídlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5XM
52 názorů