Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny

Suroviny

trocha tuku - na osmažení cibule a zeleniny
cibule - nakrájet drobně
kořenová zelenina - nastrouhat na malé slzičce
mleté maso - cca 50 g na 1 porci
voda
vajíčko rozšlehané
sůl
pepř
koření typu Podravka - podle chuti
pórek, bílá část - nakrájet na jemná kolečka
na ozdobu:
petrželka, pažitka či cibulová nať (co máme) - pokrájet jemně

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zesklovatět cibuli, pak přidat nastrouhanou zeleninu, lehce osmahnout, přidat mleté maso a osmahnout tak, aby nezůstaly hrudky. Zalít vodou, okořenit a povařit, až je maso měkké.

  2. Nakonec za stálého míchání vlít rozšlehané vajíčko, aby zůstaly jen vaječné nitky.

  3. Po odstavení z ohně přidat pórek a na talíři zdobit něčím zeleným, třeba i jedlými květinami - sedmikráska, lichořeřišnice apod.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin neuvádím, každý dá tolik, kolik má rád, někdo víc masa, jiný zeleniny.

Toto je polévka, kterou kdysi vařily moc milé paní kuchařky ve školní jídelně Na Smetance a děti i učitelé si chodili pro přídavek.

Komentáře k receptu Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: polevka z mleteho masa jidelny.cz oblíbená dětská jídla polévka s mletým masem recepty ze skolnich jidelen recepty školních jídelen recepty do školních jídelen polévky recepty cz.jídelny recepty jidelny.cz recepty polevka mlete maso polevka z mleteho dětská jídla recepty polevka z mleteho veproveho masa polievka z mletého masa polévka z mletého hovězího masa recepty na jídla z mletého masa recepty z mletého masa pro děti mleté maso pro děti polévky z mletého masa