Obrácené vepřové řízky z trouby
Obrácené řízky, obalené ve vejci a mléce, krátce osmažené na pánvi a dopečené v troubě, jsou křehoučké a voní po česneku. Anglická slanina jim dodá šťavnatost a pokud jako přílohu zvolíte vařený brambor určitě nešlápnete vedle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 346 kJ / 1 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,52 g |
Tuky | 100,77 g |
Vláknina | 14,32 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 4,95 g |
Sacharidy | 58,97 g |
Postup přípravy
-
Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni
-
TIP Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?
Poznámka autorky receptu
Tyto řízky jsem jedla na návštěvě u kamarádky asi před 28 roky a od té doby je dělávám, dnes už jen jako vzpomínku na ni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 5. 2022 18:06
Anna Kocikova: děkuji, cibule i česnek tomu dodají šmrnc, kde to jde tak dám, jak já říkám můj syn by mohl mít česnek i v "krupicové kaši" hezký večer
25. 5. 2022 18:03
elusenka: díky za odpověď, chápu to, hovězí má úplně jinou chuť ale je to tak aspoň na 3 hodiny, čím déle se pomalu dělá tím je lepší. Krásný večer
25. 5. 2022 15:31
Moc hezky připraveno,líbí se mi i to vylepšení s cibulí
25. 5. 2022 14:01
Marie Svarcova: Ze zadní kýty . Zkoušela jsem samozřejmě i z vepřového , ale nějak tomu nemůžu přijít na chut.
24. 5. 2022 16:24
elusenka: děkuji za komentář , tady to o tom je, aby každý vařil jak a co má rád malý dotaz z jakého hovězího to děláš ? určitě to je dobrota hezký zbytek dne
24. 5. 2022 15:10
Já mám nejraději s hovězího masa. Řízky naruby byl šlágr když mi bylo asi 10 a recept originál byl s hovězího to mamka dělala často a já v tom pokračuji
24. 5. 2022 12:02
RubyRom: děkuji za komentář a jsem moc ráda, že to znáš , je to starý a oblíbený recept hezký den
24. 5. 2022 10:41
Moc dobré a u nás také velmi oblíbené
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 41 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 44 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Jak se vyhnout rozvařeným či nedovařeným bramborám?
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Další recepty
Suroviny: krkovice vepřová, sůl, strouhanka, vejce, mléko, cibule, česnek, slanina anglická, olej
Obrácené vepřové řízky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQQr
8 názorů