Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy adventního času a vánočních svátků. Kořeněné těsto s medem vykrajujeme oblíbenými tvary, které před upečením potřeme vajíčkem. Zdobit je pak můžeme základní bílkovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 227 kJ / 3 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,72 g |
Tuky | 66,79 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 618,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
- Poleva na linky
Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.
- Poleva na plochy
Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 13 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 3 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 3 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 8 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 8 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, tuk hera, vejce, med, vejce, mléko, cukr moučkový, bílek, škrob bramborový, šťáva citronová
Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZP
0 názorů