Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou a určitě se budou hodit do mnoha připravovaných pokrmů.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 2,15 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 55,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na krutony jsou vhodné rohlíky 2-3 dny staré. Starší se ve fritéze hodně drolí.
U čerstvých nebo 1 den starých rohlíků se musí teplota nastavit na 180 °C a čas na 7-8 minut. V polovině protřepat a prohodit.
Na krutony z chleba jsou vhodné krajíčky chleba o síle cca 1 cm bez kůrky. Také staré 2-3 dny a nakrájené na kostičky 1,5 cm x 1,5 cm. Dělat na 180 °C 4 minuty a v polovině prohodit.
Ale v obou případech doporučuji po malinkých chvilkách do horkovzdušné fritézy nahlídnout a hlídat barvu. Je to jako u trouby, každá fritéza hřeje jinak. Já používám Delimano, 3,5 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2023 21:01
9. 7. 2023 14:48
Je to lepší než rozehřívat velkou troubu nebo smažit na pánvi.
15. 6. 2023 16:08
15. 6. 2023 06:58
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 1 hodinou
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 12 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 16 minutami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 18 minutami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 35 minutami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 1 hodinou
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 2 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 4 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 9 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 10 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 10 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat správně křehké krutony? Video vám pomůže s dokonalými křupavými kostičkami
Desatero rad na téma horkovzdušná fritéza: Můžete v ní smažit, vařit i péct buchty
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
Další recepty
Suroviny: rohlík
Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYxz5
4 názory