Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 10 526 kJ / 2 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,98 g |
Tuky | 118,33 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 300,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná se o jídlo mého dětství... a trvalo mi roky, než se mi podařilo dopátrat se receptu (viz odkaz níže)
Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/placky-nebo-jak-chce...
Říkali jsme jim křeháčky: http://www.labuznik.cz/diskuse/rikali-jsme-jim-kre...
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2016 07:15
Akorát že my máme ty placky chudší, jen z té hl.mouky, vody, soli, jak píšu níž.
24. 1. 2016 01:48
24. 1. 2016 00:28
No, také nevím..., ale jsem si vygůglil tady: http://unasnakopecku.blogspot.cz/2014/03/starocesk...
"Křesné placky dostali své jméno podle křesné mouky.
To byla mouka, kterou naši předkové prvně namleli po "nabroušení" mlýnských kamenů, kterým se říkalo křesy."
23. 1. 2016 23:03
Křeháčky - chápu jako křehké, ale co znamená výraz "křesné", to opravdu nevím.
23. 1. 2016 08:17
Dobré ráno
1. Nejste
2. Nemusíte
3. Zkuste upéci tak i tak a uvidíte
22. 1. 2016 21:04
Moje stařenka, prababička, babička i moje maminka je pekly často, ale dávaly do toho těsta sádlo se škvarkama, pagáčky se škvarkama. Ale i tak ten recept vyzkouším. Už teď se na ně těším. U nás se do pagáčků kvasnice nedávaly, jak je tu v mnoha receptech a i já co peču, jsou bez kvasnic. S kvasnicemi jsou na druhý den staré, jako buchty i ty jsou nejlepší hned čerstvé. Kdežto bez kvasnic jsou dobré i na další dny. Vím to, pekli jsme si je na dovolenou a tam se samo šetřily, aby dýl vydržely. Proto vím jaké byly i na další dny.
22. 1. 2016 01:56
21. 1. 2016 23:51
21. 1. 2016 23:40
21. 1. 2016 23:34
21. 1. 2016 23:24
21. 1. 2016 23:10
21. 1. 2016 22:40
21. 1. 2016 22:39
Neééé, nejsu
21. 1. 2016 22:29
Kresne placky delavala tchyne..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě
Další recepty
Tématické fráze: hnětánek křesňáky placky bez kvasnic placky křesňáky skvarkove placky loupane krájance loupané škvarkové placky unasnakopecku.blogspot.cz jak upeci škvarkove placky unasnakopecku dobré ráno, přeložit zelné placky s kvasnicemi škvarkové presnaky buchty presnaky co je to hnětánek pagace pecene na plotne křesňáky se škvarkama přesňáky v troubě krajance recept krajanek placky
Suroviny: mouka hladká, smetana zakysaná, máslo, žloutek, cukr, sůl, máslo
Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Pw7
15 názorů