Květák z horkovzdušné fritézy
Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje. Ošidíme množství tuku, ale zároveň si dopřejeme luxus smažených dobrot.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,96 g |
Tuky | 24,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 3,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Květák dělám v HF nepředvařený. Růžičky se v rozšlehaných vejcích dobře prolévají lžící po jednom kuse v malé hlubší misce a následně prohazuji ve strouhance, která je v mikrotenovém sáčku. Košťál upotřebíme do polévky, nebo na pomazánku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2024 21:43
Hella: Helenko děkujiKvěták byl hezky upečený,ale ne tak moc dozlatova.Někdy fotím manželovým mobilem a mu to fotí až moc barevně
20. 2. 2024 21:33
Vypadá velmi dobře dozlatova upečený.
22. 7. 2023 21:47
Jaromira18: Jarunko,děkuji TiV tom horku je HF mojí záchranouNeohnu se do normální trouby a na 2 porce jídla je škoda ji vůbec rozehřívat
22. 7. 2023 15:45
Moc se mi to líbí, také moc ráda používám horkovzdušnou fritézu.
21. 7. 2023 19:51
Eja57: Ano,Evičko,i na trojobal jsou sáčky k nezaplaceníJako dítě jsem o prázdninách u babičky hrozně ráda obalovala malinké hříbky z nedalekého lesaAle to následné smažení jsem babičce teda vůbec nezáviděla
21. 7. 2023 19:46
mika59: Eja57: Marie Svarcova: Moc vám všem děkuji za milé komentáře
V tomto hodně teplém počasí se snažím využívat spotřebiče a hrnce u kterých se nemusí stát,hlídat a míchatJen lituji,že jsem si nepořídila HF o něco větší
V tomto hodně teplém počasí se snažím využívat spotřebiče a hrnce u kterých se nemusí stát,hlídat a míchatJen lituji,že jsem si nepořídila HF o něco větší
21. 7. 2023 11:27
Skvělé, taky často HF zaměstnávám
21. 7. 2023 11:08
Dovolila bych si upozornit na ten trik v poznámce. Používám i na trojobal, v jednom pytlíku prohodim s moukou, pak v misce vejce a v dalším pytlíku do strouhanky. Geniální, málo práce i nádobí.
Fotka je krásná jako vždy
Fotka je krásná jako vždy
21. 7. 2023 08:10
máš můj obdiv, jak všechnu tu krásu a dobrotu zvládáš, neuvěřitelné a krásné foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 8 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 14 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 6 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 7 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 7 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 7 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 7 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 8 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit osvěžující limonádu, lahodný sirup nebo hustý med z květů černého bezu. Inspiraci najdeme v osvědčených receptech
7 receptů z horkovzdušné fritézy: Snadno, zdravě a chutně připravíme maso, sýry, nebo buchty
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Další recepty
Suroviny: květák, vejce, mléko, sůl, strouhanka, olej, máslo
Květák z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQD7
9 názorů