Zeleninová směs k rýži nebo těstovinám
Zeleninová směs má v naší kuchyni velmi široké možnosti uplatnění. Můžeme jí podávat s přílohou jako hlavní jídlo nebo jí použít jako základ pod maso. Zcela jistě jí oceníme i v zimě jako zavařený polotovar .
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 076 kJ / 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,63 g |
Tuky | 11,21 g |
Vláknina | 12,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,75 g |
Sacharidy | 25,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zeleninu můžeme měnit dle chuti, místo brokolice dám rajčata a zavařuji ve větším množství pro syna na zimu. Do poloviny jsem ještě přidala dušené lesní hoiuby.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2023 13:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 15 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 19 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 5 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 5 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 6 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 6 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 7 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit zeleninu. Na základní způsob úpravy je ideální použít hrnec se silným dnem a poklicí
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
Další recepty
Suroviny: olej olivový, cibule, česnek, zázvor čerstvý, mrkev, cuketa, brokolice, lilek, omáčka chilli sladká, omáčka sojová sladká, sojová omáčka světlá, ocet rýžový, škrob, voda, cibulka
Zeleninová směs k rýži nebo těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJpP6
1 názor