Rychlá prdelačka
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a majoránkou a přidáte uvařené kroupy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 394 kJ / 2 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,84 g |
Tuky | 143,95 g |
Vláknina | 36,14 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 222,60 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2023 09:59
Anna Kocikova: myslel jsem ale i vaše naprosto bezkonkurenční nápady na talíři
19. 10. 2023 15:45
Chlebajez: Prdelačka a jiné podobné dobroty jsou v naši restauraci k dostání pouze v čase zabíjačekNezbývá nic jiného, než si takovou príma polévku uvařit domaPrejt i jelítka bývají naštěstí v obchodech celoročně,takže si můžeme zamlsat klidně i v létě
19. 10. 2023 14:20
Anna Kocikova: Tady na topreceptech jsem benjamínek, vaše pěkná řádka receptů je opravdu kardinální. Jen mě tak napadlo, že se s něčím podobným nesetkáme skoro v žádné restauraci...
19. 10. 2023 12:53
I my ji máme rádiObčas mívají polotovar na polévku ve střívku,ale teď už dlouho není k viděníAle z prejtu nebo jelítka je také moc dobrá.Někdy přidávám i kousek tlačenky
15. 10. 2023 12:48
Zde jsem použil prejt ve střívku a taky drobné kroupy... s majoránkou jsem nešetřil a byla skvělá.
15. 10. 2023 12:18
Tuhle polévku dělávám taky. Kroupy vařím ty nejmenší "lámankové" Prejt kupuji v Globusu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 receptů jako inspirace na rychlé a levné obědy: Hodí se do práce, do školy i na doma
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Suroviny: prejt, sádlo, cibule, kroupy ječné, česnek, majoránka, cibulka jarní, pepř mletý, sůl
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
Anna Kocikova
Hodnocení receptu je 4,5 (5×)