Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a využití rychlé úpravy i vám umožní ocenit kvalitu této suroviny.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 707 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,50 g |
Tuky | 148,70 g |
Vláknina | 15,89 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,85 g |
Sacharidy | 31,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso na toto ragú se nemusí nakládat, tlakový hrnec si s prolnutím chutí nádherně poradí. Pokrm lze samozřejmě připravit i delší dobou úpravy, v pomalém hrnci.
Koření na divočinu mám namleté a namíchané v tomto poměru podle mojí babičky :
1 špetka muškátového oříšku
1 špetka muškátového květu
2 špetky zázvoru
1 špetka jalovce
1 špetka hřebíčku
1-2 špetky nového koření
0,5-1 lžička pepře
1 lžíce sladké papriky
0,5 lžičky uzené papriky
0,5 lžičky pálivé papriky
0,5 lžičky kmínu
1 lžička majoránky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2024 15:10
Veronika.Hrozna: Máte pravdu. To je podle mě největší problém - dostat zvěřinu a zmršit ji, je lehké. A ten, kdo ochutná, se pak vyhne obloukem! U nás se tradičně přípravou zabývala babička a prababička. Co dědové nanesli z honu, tak se do mrtě spotřebovalo a bylo to skvělé! Je fakt, že jsem pak u známých ochutnala párkrát něco, co bych už v životě nejedla, kdybych neměla "mustr" od babiček!
7. 1. 2024 14:38
zuzi777a: Já si myslím, že ten odpor je kvůli tomu, že někde něco ochutnali, co nebylo zrovna moc dobře upravené a očištěné! Dokonce může být divočák v říji, kdy maso není poživatelné a ten kdo to nezná, ho náhodou uvařil. Dalším nešvarem je mít divočinu dlouho v mrazáku, to ona nerada a pak to taky není k jídlu. Čerstvé maso z divočiny se má krásně očistit až na kuchyňskou úpravu, až pak mrazit Mastnější části udělat hned např. žebra. Ale ze všeho nejdůležitější je maso před přípravou poočichávat, ale doslova a kousky, které mají jinou barvu uřezat, krevní sraženiny vyříznout, zajíci vyřezat v zadních nohách v kloubu tukový váček, ten moc páchne v jídle a masa odblanit. Žádné mytí v octové vodě, nebo uležení v láku zápach neodstraní.
7. 1. 2024 11:06
Marie Svarcova: Spousta lidí má k zvěřině respekt nebo dokonce odpor, ale já bych se po divočákovi utloukla! V tlakáči je coby dup. Z trouby je podle mě ještě chutnější, jen trochu déle trvá. U nás musí být všechno fofrem, aby mě ti mí žrouti nepomřeli hladem.😁
7. 1. 2024 10:13
velká dobrota (nemám MH ale dělám v troubě a je to skvělé) dobře jsi uvařila a foto je krásné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 21 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, slanina uzená, sádlo, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, sůl, koření na divočinu, hořčice, pasta papriková, protlak rajčatový, vývar masový
Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7rX
4 názory