Kuřecí špalíky v zeleninové omáčce s bramborovo-batátovým pyré
Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu bramborovo-batátové pyré, které má skvělou barvu a jemnou chuť.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 686 kJ / 1 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,60 g |
Tuky | 57,07 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 126,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nechutnaly mi batáty kvůli sladké chuti, která připomínala namrzlé sladké brambory ze školní jídelny. Zkoušela jsem slít první vodu (podle staré rady jak zbavit brambory sladkosti), dala jsem napůl s bramborami a přidala cibuli, pepř a česnek. Byla jsem chutí mile překvapená a tomu kdo má rád právě ty sladké batáty doporučuji uvařit si je podle své chuti jelikož tyto sladké nebyly.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2024 21:26
7. 3. 2024 21:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 42 minutami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 2 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno 1. 5. 2024 18:00
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 minutami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 39 minutami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 1 hodinou
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné kůže jsou zdravé a trvanlivé. Z velké úrody ovoce si připravte skvělé mlsání
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Další recepty
Suroviny: stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, chilli, máslo, olej, cibule, česnek, kapie červená, špenát, voda, rajče, smetana, petrželka, měsíček, batáty, brambory, sůl, pepř mletý, cibule šalotka, česnek, máslo, smetana
Kuřecí špalíky v zeleninové omáčce s bramborovo-batátovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Mpr
2 názory