jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pařížský krém

Pařížský krém
Pařížský krém - z poloviny dávky
nahoru
Pařížský krém
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní

Suroviny:

půl litru smetany ke šlehání 33%
150 g cukr krupice
kakao - dávám tak pět lžic - prosátý

200 g čokolády na vaření
250 g másla

Postup přípravy receptu

Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat. Pak dát do lednice nejlépe do druhého dne tzv. uzrát.
No a pak to všechno šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.

Poznámka

zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
16 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pařížský krém"

autor: Jolka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2013 14:44:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krem je uzasny!!! Delala jsem ho poprve a uz nikdy jiny delat nebudu! smajliksmajliksmajlik

autor: Mirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.12.2013 16:43:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pařížský krém fantastický, dobře se sním dělá. Plnila jsem s ním medové trubičky a nemají chybu. Děkuji

autor: majuska (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2013 17:21:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nevadi ze mam pouze 30 procentni smetanu?? prosim potrebuju poradit

autor: Janina (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.10.2013 11:57:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, super krémík, nejlepší, co jsem kdy dělala... bohužel když odpočíval v lednici, tak mi ho pořád ujídali... fakt super a děkuji...smajlikwww.toprecepty.cz

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.09.2013 19:38:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,myslíte,že by se pařížský krém dal použít na likérové špičky?Taková malá prosba,mohu použít máslo smajlikany byl krém hustší?
Mnohokrát předem děkuji za radu.

autor: Bety (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.08.2013 17:02:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aja.g:Jo děkuju, přesně to množství jsm potřebovala vědět :) :)

autor: veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.07.2013 06:59:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dokonalý krém,a ještě malý zlepšovák dát místo čokolády na vaření ledové kaštany a je tototalní bombasmajlik

autor: sisi (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.04.2013 15:20:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

suprovásmajliksmajlik

autor: andrea (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.03.2013 12:23:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chci se zeptat, nejsem si jistá mam dát máslo po uvaření hned do šlehačky? a druhý den až to vyšlehat spojené. Jen si říkam jak to zítra vyšlehám, aby to nebylo zdrclé a ta šlehačka se tolik nevyšlehá ne ? smajlik

autor: boleta
vloženo: 18.02.2013 00:31:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusní.Moje polovička tenhle pařížák zbožňuje.Udělala jsem mu dort a krém ještě zbyl.Chodil do ledničky a zbylej krém užíral smajlik Je výbornej.

autor: Lidka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.01.2013 12:16:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, tento recept mě opravdu zaujal. Chtěla bych se zeptat, jestli by se dala místo normální smetany ke šlehání použít ta pařížská? Samozřejmě bych musela upravit množství cukru i kakaa, ale zajímá mě, jestli bych na to mohla jít stejně? :) Předem díky za odpověď.

autor: Bronislava (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.12.2012 22:14:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

e kuchařka7Tak jsem ho zkusila a HRUZA.Za prve se mi srazil ,ale to bych neřešila nahřatim se to spravilo ale čekala jsem ,že nabyde a bude ho vice ma to snad tak vypadat?tim,že jsem ho nahřala tak byl ridky dala jkse ho do lednice pak byl tuhžší a jak jsem ho stikala sačkem tak se odděloval a voda tekla tak jsem asi uplny blb,ale zajimal by mě nazor PROČ se tak nedařilo

autor: rebeka
vloženo: 28.11.2012 19:45:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katy: myslíš totosmajlik http://www.toprecepty.cz/recept/24512-cuhajky/

autor: Katy (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2012 19:42:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Škoda,vypadal lákavě, je fakt že mi nešla do hlavy ta šlehačka,nemůžu najít nějaký pařížský nebo hodně čokoládový krém na cukroví.Za zeptání nic nedám,a tak se ptám,vloni jsem dělala jedno vánoční cukroví,které se dávalo do papírových košíčků,první vrstva čokoláda druhá ořechová nápň a zase čokoláda,bohužel jsem recept ztratila,a nevím jak udělat tu ořechovou nádivku,poradí mi i v tomto někdo ?

autor: Iness
vloženo: 28.11.2012 13:30:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katy:To určitě ne, je vhodný do moučníků (dorty, zákusky, dezerty, poháry) smajlik.

autor: Katy (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2012 13:22:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to krém vhodný i na vánoční cukroví ?smajlik

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.11.2012 11:32:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, díky za tenhle recept smajlik krém jsem podle něj dělala už několikrát a nemá prostě chybu

autor: Allexis
vloženo: 09.10.2012 14:23:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aja.g:
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval smajlik
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky ! smajlik

autor: AdelaFor
vloženo: 16.05.2012 17:06:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Podobný recept jsem našla na mimibazar.cz ale máslo se tam dává až na druhý den, po té, co to odleželé ušleháme. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. Budu to šlehat zítra. Uff smajliksmajliksmajlik

autor: aja.g
vloženo: 22.03.2012 17:19:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak krém dopadl na 1, na mantinely jsem udělala pudinkový čokoládový. Celá dávka mi stačila na čtverec 22x22 cm, snad to někomu pomůžesmajlik

autor: aja.g
vloženo: 21.03.2012 17:08:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem ho uvařila, můžete mi prosím někdo napsat, jestli jste ho zkoušeli pod marcipán, nebo si mám udělat máslový na mantinely?smajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2012 16:31:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krém je úplně úžasný a velmi jednoduchý, před šleháním malinko nahřát a pak je z něho lehounká pěna. Fakt super. Dík za recept
smajliksmajlik

autor: simko.jit
vloženo: 15.08.2011 18:02:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ajino - myslím, že to stačilo na jeden dort na naplnění. Tu fotku jsem tehdy dělala jenom proto, abych to mohla vyfotit. Obsah hrnku je 350 ml. a dělala jsem to vlastně z poloviční dávky

autor: Ajina (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.08.2011 17:34:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik zhruba z této davky budu mít krému?smajlik

autor: Nikitka
vloženo: 30.01.2010 09:51:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu výborný krém,dělám klasickou pařížskou šlehačku, ale tohle je vážně pecka!Takže dávám bodíksmajlik

autor: simko.jit
vloženo: 21.12.2009 12:59:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik naschvál jsem ho dělala abych se přesvědčila jak je to s tím varem smetany - ona se totiž musí vařit s tím cukrem a kakaem - a pak je to fakt hustšísmajlik no ale holky honem, protože jinak se s klukem přecpeme a nebo ho budu muset dát sousedce ať ho použije. já totiž nepeču, takže ho nemůžu použít na cukrovísmajliksmajliksmajlik

vloženo: 21.12.2009 12:54:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsi jdu přímo pro lopatu, Jitko!smajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 21.12.2009 12:53:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jituš - já si jdu pro lžičku - momentík smajliksmajliksmajlik

autor: simko.jit
vloženo: 20.12.2009 23:14:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna: smajlik no - já si to pamatujusmajliksmajlik šlehala jsem šlehačku na poháry - a ono z toho bylo máslosmajliksmajliksmajlik a teď mimo mísu - uplně nejúžasnější bylo když jsem babičce vybírala prstem smetanu z kameňáku kam dávala nadojené mléko - to byla dobrůtka.smajliksmajlik

autor: simko.jit
vloženo: 20.12.2009 23:05:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

doplňuju - opravuju - velkou čokoládu na vaření - tj. 200 gr. a ano máslo se dává do toho roztopit. Ještě zavolám zítra mamce, co mi k tomu řekne - tátovi už bohužel nemůžu. a ano je to pařížská šlehačka těžká.

autor: vybusna
vloženo: 20.12.2009 23:03:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak toto je skutocne tan pravy parizsky krem, dzango to o com pises ze je lahky parizsky krem sa u nas vola parizska slahacka. parizskym kremom plnim napr. parizske rozky . simko prave nedavno som sa rozpravala s mamkou...byvalou profesionalnou cukrarkou, ze si pamata doby, ked urobila v slahacke o 2 obratke viac ako mala a ostalo jej v mise maslo...toto ja uz napr. som vobec nezazila.

autor: džango (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2009 22:43:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Smetana musí projít varem - to ano - to je v pořádku.
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač smajlik

autor: ilonahen
vloženo: 20.12.2009 22:41:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neznám,zaujalo mně to máslo že se rozehřeje.Já dělám 1 šlehačku a 1 čokoládu vařim,vychladim a druhý den se stužovačem našlehám,plnim hlavně trubičky.smajlik

autor: džango (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2009 22:37:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ještě- doporučuji vařit den předem a nechat pořádně, nejlépe přes noc vychladit smajlik

autor: džango (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2009 22:36:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a kolik čokolády? Toto je těžký pařížský krém, pak je ještě lehký, který se dělá jen ze smetany a čokolády smajlik

autor: simko.jit
vloženo: 20.12.2009 21:58:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik no já ho vařila kdysi dávno, vím, že to opravdu trošku zhoustlo, a je to tak v tom sešitku napsané. no, ale když koukám na ostatní recepty, tak tam je - že se má přivést k varu - možná před 60 lety byla jiná šlehačkasmajlik já to tedy opravím.

vloženo: 20.12.2009 21:50:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitko, pro mne nový poznatek,smajlik smetana varem zhoustne? Asi blbá otázka, co? Já to fakt nevím.smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

parizsky krem ze slehacky jak se dela parizsky krem výborný pařízský krém se šlehačky recept na krém nejlepší pařížský krém pařížský krém recept recepty parizsky krem krém recept na paříšský krém pařížský krém těžký krém z pařížské šlehačky recept na pařížskou šlehačku krem pařižský těžká paříž recept parížske krém pařížský krém pravý parižsky krem recept na pařížský krém krém do pařížských rohlíčků pařířský krém paříšský krém pařížský krém recepty těžká pařížská šlehačka parisska slehacka recept pařížský krém pařížský krém těžký pařížský krém pařížský krém na cukroví parsky krm pařížská šlehačka těžká lehký pařížský krém pařížský krém do trubiček parizky krem pařížské rohlíčky krém krém na pařížské rohlíčky pařížský krém do cukroví parisky krem pařížská krém pařížská šlehačka recept parizsky krem z parizske slehacky parisky krem recept pařížský krém do dortu




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz