Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 622 kJ / 1 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,40 g |
Tuky | 39,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 299,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků a do žloutků přidáme trochu horké vody (asi lžíci na 1 žloutek), vyšleháme a přidáme cukr a šleháme. Pak přidáme ušlehané bílky opatrně spojíme a nakonec zamícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalejeme do vymazané a vysypané formy a dáme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut.
Krok 2: Po vychladnutí korpus rozřínu, ale tak ,aby vrchní díl byl hodně tenký. Spodní pomažu mírně rybízovou zavařeninou a navrším na ni pařížskou šlehačku, přiklopím druhým dílem korpusu a poleju čokoládovou polevou. Tento dort je zdoben růžičkami z mléčné hmoty.
Krok 3: Pařížská šlehačka: 2 šlehačky přivedu k varu a stáhnu ji z plamene. V mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády na vaření a naleji to do převařené horké šlehačky. Pořádně promíchám, aby se to spojilo a nebyly tam žádné kousky čokolády. Počkám až to vychladne a uložím to do druhého dne do lednice. Druhý den ji klasicky vyšlehám a nanesu na korpus.
Krok 4: Poleva: Vylej 1 šlehačku do kastolku a přiveď k varu, v mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády a smíchám to opět dohromady, nechám částečně vychladnout, ale ne úplně. Ještě teplou polevu naleju na dort a rozetřu. Nechám vychladnout a pak uložím do lednice.
Krok 5: Mléčná hmota: 20 dkg cukr moučka, 10 dkg sušeného mléka, asi 6 lžic vody a 1 lžička mandlového aroma. Suroviny spojíme v nelepivou hmotu, je potřeba to důkladně vypracovat. Můžeme si je obarvit potravinářským barvivem, nejvíc se mi osvědčila sypká potravinářská barva. Stačí opravdu jen maličko barvy rozmíchat do vody a přidat do hmoty. Z hmoty uděláte ozdoby a naaranžujete na dort.
Zveřejněno 13. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W71v
Moje poznámka
Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W71v
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 17 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Barbecue kuře
Přidáno 30. 6. 2025 20:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 7 minutami
Meruňkové nanuky
bronislava před 30 minutami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 18 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 18 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 20 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 20 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 20 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 21 hodinami
Tématické fráze:
pařížský dort recept,
pařížský dort,
poleva na dort,
pařížský krém,
řezy s pařížským krémem,
poleva na zdobení dortů,
dort s pařížskou šlehačkou,
zdobeni pařizskeho dortu,
krém na dort,
luxusní pařížský dort recept,
zdobení dortu krémem,
dorty zdobené krémem,
harlekýn dort recept a video,
polevy na dort,
polevy na dorty,
poleva na dorty,
dort ježek postup,
pařížský dort zdobení,
krémy na dorty od profesionálů recepty,
čokoládová poleva
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao
Komentáře (18)