Pařížský krém jednoduchý

Iriska Kuchař:

Doba přípravy: 1/2 hodiny PT0H30M Moučníky , Krémy, polevy, náplně 13 názorů

59

Suroviny

12 dkg moučkového cukru
4 dkg kakaa
3 lžíce mléka
25 dkg másla
4 žloutky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout.

  2. Máslo vyšleháme se žloutky a vyšleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.

Poznámka

Krém je rychle hotový a nikdy se nesrazí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 92 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský krém jednoduchý

  • Melanka Melanka(neregistrovaná)

    :-p:-p:yes::-)) Všem mooc boporučuji:yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Aha, to jsem si nevšimla, finální foto má moučník natřený světlým krémem, tak proto mě to zmýlilo.

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    thomassinno, zizala - zdravím vás. Paprika má ty fotky správně. Napřed se smíchají žloutky s máslem a pak se do toho vešlehá kakaová hmota. To má Paprika na další fotce.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tome, podle receptu určitě, to na fotce je něco jiného, Paprika to asi popletla :-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Neměl by ale přece jenom Pařížský krém být tmavý? S kakaem, či čokoládou? :-O

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Je vynikající.:yes:Povedl se úplně nádherně a moc chutnal.:-))

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    mám před sebou moudrou knihu a tam je složení
    Pařížská šlehačka - lehká: smetana, kakaový prášek, cukr krupice.
    Cikánský krém - cukr krupice, smetana,cukrářská kakaová poleva.
    Postup u obou stejný - vše provařit, nechat vychladnout, druhý den vyšlehat.;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Krém je dobrý, jeho název trochu zavádějící, Pařížský se dělá ze šlehačky. Stejný se dává do Opilého Izidora. Jen ty syrové žloutky v krému nejsou moc trvanlivé. Obvzlášť v létě bych to neriskovala.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dělala jsem pouze 1/3 dávku a musím říct, že je moc dobrý a celkem rychlý. Bílkama bych ho , Irisko, určitě nekazila.:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    Ahoj ajulko, já nevím. Trubičky jsem s ním neplnila. Ale krém je dost hustý, takže určitě nevyteče. Ale možná by nebylo na škodu ušlehat ze zbývajících bílků sníh a trochu ho tím odlehčit. Ale to jsem fakt nezkoušela.:-S

    Odpovědět

  • ajulka ajulka

    Irisko chci se zeptat,mohu pouzit tento krem i na plneni trubicek?diky:-8

    Odpovědět

  • Denisa Denisa

    Zítra budu péci dort k narozeninám a skvělá inspirace na krém dávám do oblíbených a posílám bodík:-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    velmi dobry krem...dobre sa nim plnia torty

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pařížský krém z ledových kaštanů parizsky krem z parizske slehacky jednoduchy krem na dort jednoduchý čokoládový krém pařížský krém bez šlehačky pařižsky krem do dortu cikansky krem rychlý pařížský dort pařížský dort jednoduchý recept rychlý pařížský krém trvanlivý máslový krém parizske trubicky jak správně ušlehat šlehačku pařížský šlehačka trvanlivý krém jednoduchy krém do dortu pařízský dort pařížský krém na dort jednoduchý pařižský dort jednoduchý kakaový krém

Zapomněl/a jsem heslo