Pařížský krém jednoduchý

Iriska Kuchař: Iriska

Doba přípravy: 1/2 hodiny Moučníky , Krémy, polevy, náplně 13 názorů

Suroviny

12 dkg moučkového cukru
4 dkg kakaa
3 lžíce mléka
25 dkg másla
4 žloutky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout.

  2. Máslo vyšleháme se žloutky a vyšleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.

Poznámka

Krém je rychle hotový a nikdy se nesrazí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 112 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský krém jednoduchý

  • Melanka Melanka(neregistrovaná)

    :-p:-p:yes::-)) Všem mooc boporučuji:yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Aha, to jsem si nevšimla, finální foto má moučník natřený světlým krémem, tak proto mě to zmýlilo.

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    thomassinno, zizala - zdravím vás. Paprika má ty fotky správně. Napřed se smíchají žloutky s máslem a pak se do toho vešlehá kakaová hmota. To má Paprika na další fotce.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tome, podle receptu určitě, to na fotce je něco jiného, Paprika to asi popletla :-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Neměl by ale přece jenom Pařížský krém být tmavý? S kakaem, či čokoládou? :-O

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Je vynikající.:yes:Povedl se úplně nádherně a moc chutnal.:-))

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    mám před sebou moudrou knihu a tam je složení
    Pařížská šlehačka - lehká: smetana, kakaový prášek, cukr krupice.
    Cikánský krém - cukr krupice, smetana,cukrářská kakaová poleva.
    Postup u obou stejný - vše provařit, nechat vychladnout, druhý den vyšlehat.;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Krém je dobrý, jeho název trochu zavádějící, Pařížský se dělá ze šlehačky. Stejný se dává do Opilého Izidora. Jen ty syrové žloutky v krému nejsou moc trvanlivé. Obvzlášť v létě bych to neriskovala.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dělala jsem pouze 1/3 dávku a musím říct, že je moc dobrý a celkem rychlý. Bílkama bych ho , Irisko, určitě nekazila.:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    Ahoj ajulko, já nevím. Trubičky jsem s ním neplnila. Ale krém je dost hustý, takže určitě nevyteče. Ale možná by nebylo na škodu ušlehat ze zbývajících bílků sníh a trochu ho tím odlehčit. Ale to jsem fakt nezkoušela.:-S

    Odpovědět

  • ajulka ajulka

    Irisko chci se zeptat,mohu pouzit tento krem i na plneni trubicek?diky:-8

    Odpovědět

  • Denisa Denisa

    Zítra budu péci dort k narozeninám a skvělá inspirace na krém dávám do oblíbených a posílám bodík:-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    velmi dobry krem...dobre sa nim plnia torty

    Odpovědět

Tématické fráze: pařížský krém z ledových kaštanů parizsky krem z parizske slehacky jednoduchy krem na dort pařižsky krem do dortu jednoduchý čokoládový krém rychlý pařížský dort pařížský krém bez šlehačky jednoduchý pařižský dort cikansky krem rychlý pařížský krém pařížský krém na dort pařížský dort jednoduchý recept pařížský šlehačka trvanlivý máslový krém jednoduchy krém do dortu parizske trubicky jak správně ušlehat šlehačku trvanlivý krém pařízský dort pravy pařížský krém

Zapomněl/a jsem heslo