Pařížský krém jednoduchý

Iriska Kuchař:

Doba přípravy: 1/2 hodiny PT0H30M Moučníky , Krémy, polevy, náplně 13 názorů

59

Suroviny

12 dkg moučkového cukru
4 dkg kakaa
3 lžíce mléka
25 dkg másla
4 žloutky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout.

  2. Máslo vyšleháme se žloutky a vyšleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.

Poznámka

Krém je rychle hotový a nikdy se nesrazí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský krém jednoduchý

  • Melanka Melanka(neregistrovaná)

    :-p:-p:yes::-)) Všem mooc boporučuji:yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Aha, to jsem si nevšimla, finální foto má moučník natřený světlým krémem, tak proto mě to zmýlilo.

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    thomassinno, zizala - zdravím vás. Paprika má ty fotky správně. Napřed se smíchají žloutky s máslem a pak se do toho vešlehá kakaová hmota. To má Paprika na další fotce.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tome, podle receptu určitě, to na fotce je něco jiného, Paprika to asi popletla :-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Neměl by ale přece jenom Pařížský krém být tmavý? S kakaem, či čokoládou? :-O

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Je vynikající.:yes:Povedl se úplně nádherně a moc chutnal.:-))

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    mám před sebou moudrou knihu a tam je složení
    Pařížská šlehačka - lehká: smetana, kakaový prášek, cukr krupice.
    Cikánský krém - cukr krupice, smetana,cukrářská kakaová poleva.
    Postup u obou stejný - vše provařit, nechat vychladnout, druhý den vyšlehat.;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Krém je dobrý, jeho název trochu zavádějící, Pařížský se dělá ze šlehačky. Stejný se dává do Opilého Izidora. Jen ty syrové žloutky v krému nejsou moc trvanlivé. Obvzlášť v létě bych to neriskovala.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dělala jsem pouze 1/3 dávku a musím říct, že je moc dobrý a celkem rychlý. Bílkama bych ho , Irisko, určitě nekazila.:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autor receptu)

    Ahoj ajulko, já nevím. Trubičky jsem s ním neplnila. Ale krém je dost hustý, takže určitě nevyteče. Ale možná by nebylo na škodu ušlehat ze zbývajících bílků sníh a trochu ho tím odlehčit. Ale to jsem fakt nezkoušela.:-S

    Odpovědět

  • ajulka ajulka

    Irisko chci se zeptat,mohu pouzit tento krem i na plneni trubicek?diky:-8

    Odpovědět

  • Denisa Denisa

    Zítra budu péci dort k narozeninám a skvělá inspirace na krém dávám do oblíbených a posílám bodík:-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    velmi dobry krem...dobre sa nim plnia torty

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo