Pařížský krém trošku zdravěji
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 576 kJ / 4 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,30 g |
Tuky | 443,25 g |
Vláknina | 30,75 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 167,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2016 21:21
Mili, pochopila jsem to, asi jsem to špatně napsala :) Já používám právě tu plátkovou želatinu, krém hezky ztuhne ... udržela i 3 patrový svatební, který jsem dělala a vezla hoodně daleko :)
14. 3. 2016 12:37
Petra: souhlasím, že u dortu se nedá mluvit o zdraví, ale některé suroviny nahrazuji těmi zdravějšími a proto jsem napsala do názvu "trošku zdravěji" Želatina je jedna ze surovin, které vůbec nepoužívám Kvalitní máslo v kombinaci s kakaovým máslem nám v krému chutná a navíc, když dělám patrový potahovaný dort, tak mi v dortu tento krém nádherně ztuhne a celý dort zpevní
14. 3. 2016 11:46
No, podle mě se u dortů moc nedá mluvit o "zdraví" :) Ale když si dá člověk jeden kousek a ne půlku dortu, tak je to v pořádku tak i tak :) Jinak mě pařížská šlehačka neteče, neteče mi žádný krém a nedávám do něj máslo. Co zkusit plátkovou želatinu?
14. 3. 2016 11:24
Olga Urvalkova: zdravější je díky surovinám - místo nezdravého cukru je tam třtinová šťáva, použitím nepraženého kakaa a kakaového másla přidáme tomuto krému výživovou hodnotu...a pařížská šlehačka bez másla na dortu teče, proto to dělám jako krém
14. 3. 2016 11:13
Bude výborný, ale co je na něm zdravěji? Já do pařížského krému nedávám máslo vůbec a taky krásně drží tvar, zkus
To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,
To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 13 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 5 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 5 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 8 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 11 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 11 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 12 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat pastiňák? Podobně jako další kořenovou zeleninu, jen pozor na alergické reakce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: parizsky krem z mascarpone pařížský krém s mascarpone pařížský krém bez másla pařížský krém zdravy parizsky dort pařížský krém do dortu pařížský krém bez šlehačky pařížský krém recept potahování patrového dortu pařižsky krem z maskarpone trochu zdravější pařížský krem krém bez másla krém na dort bez másla a bez šlehačky svatebni parizsky dort recept na pařížský krém parizsky dort bez cukru aby slehacka udrzela tvar pařížský šlehačka na svatební dort pařížský krem z kvalitní cokolady paříž krém s mascarpone
Suroviny: smetana ke šlehání, šťáva třtinová sušená, kakao, čokoláda, máslo, máslo kakaové
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
5 názorů