Bramborové knedlíky s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory nastrouháme na jemno. Klobásu nastrouháme nebo nakrájíme na hodně drobno. Přidáme sůl, vejce, petrželku, cibuli a prášek.Vše promícháme a přidáváme rohlíky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory nastrouháme na jemno. Klobásu nastrouháme nebo nakrájíme na hodně drobno. Přidáme sůl, vejce, petrželku, cibuli a prášek.Vše promícháme a přidáváme rohlíky.…
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
Maso osolíme a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili smícháním rozpuštěného másla (necháme ho trochu zchladnout), piva, zázvoru a sušené cibule. Necháme marinovat…
Z větších žampionů vyřízneme nožičky, kloboučky neloupeme. Hlavičky vymažeme česnekovou solí nebo utřeným česnekem a osolíme.Mleté maso zpracujeme na sekanou - smícháme…
Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na…
Předehřejte troubu na 200 st.C. Syrové květákové růžičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je přibližně 20 minut, dokud nebude květák měkký. Pokud se vám…
Maso omyjeme, osušíme, sundáme kůži, (kdo chce tak nechá) a u kosti nařízneme. Maso dáme do misky, osolíme, přidáme olej z rajčat, olivový olej, koření, nasekanou…
Všechny suroviny (hlavně vejce) si předem připravíme na linku a necháme ohřát na pokojovou teplotu. V rendlíku zavaříme vodu na uvaření vajec. V mezičase připravíme…
Cuketu nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme trochu soli a necháme 20 minut vypotit. Pivo lehce ohřejeme, dáme trošku cukru, nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Žebra očistit (stáhnout blánu) a dát do velkého pekáče. Poté žebra zalít jablečným moštem a dát do lednice na 2 hodiny odpočinout. Žebra osušit a obalit ve smesi…
Pstruží maso je delikátní, jemné a lehce stravitelné. Úpravu chce rychlou, abyste si mohli vychutnat jeho skvělou chuť. Zde s překvapivě jednoduchým cuketovým salátem.…
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Troubu předehřejte na 140°C a plech vyložte pečícím papírem. Houby očistěte a včetně nožiček nakrájejte na plátky (3 - 5 mm silné). Cibuli a 2 stroužky česneku…
Připravíme zeleninu jako přílohu - rozmrzlou podusíme na trošce másla, dáme česnek, okořeníme a osolíme. Můžeme použít i směs pečené zeleniny.Kuskus zalijeme vroucím…
Maso lehce naklepeme, lehce osolíme (pozor na přesolení, salám je slaný dost) a opepříme, zprudka na oleji osmahneme, až se maso zatáhne. Přidáme předsmaženou cibuli,…
V misce smícháme strouhanku a instantní špaldovou kaši, přidáme vejce a promícháme. Necháme chvíli odstát, potom upravíme do požadované hustoty přidáním trochy vlažného…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme je do osolené vroucí vody, krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Cibulky nebo porek očistíme, cibuli oloupeme…
Cibuli pokrájíme na půlkolečka a dáme do velké pánve na směsi másla a oleje pomalu smažit. Až zrůžoví, posypeme lžící cukru a pomalu smažíme dál, občas zamícháme. Když…
Maso smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, hořčicí a kořením. Zahustíme strouhankou tak, aby to nebylo husté, ani řídké. Blánu propláchneme ve studené vodě a osušíme.Na…
Vetřete do kuřecích prsíček sůl a dejte po dobu 30 minut do lednice. Opražte slaninu do křupava. Ve středně velké misce, smíchejte hořčici, med, kukuřičný sirup,…
Na oleji osmahneme osolená křídla, přidáme koření, zalijeme vývarem a vínem a dusíme. Když jsou křídla měkká, vyjmeme je, omáčku zahustíme a křídla vrátíme zpět, aby se…
Připravte si z vlažného mléka, trošky cukru a kvasnic kvásek.Brambory nastrouhejte na jemno, osolte, přidejte malinko mletého kmínu, sušeného česneku a hrst smažené…
Postup: Cizrnu namočíme nejlépe přes noc, jinak alespoň na 6 hodin. Uvaříme ji v dostatečném množství vody, hladina by měla sahat asi 1,5cm nad cizrnou. Do vody dáme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Českem s chutí: Dejte si sklářské knedlíky a kubu s výhledem na národní park. Šumava volá!
Dovolená v Maďarsku 2023: Ceny potravin jsou srovnatelné, ale třeba kilo kuřete koupíte za 108 korun. V restauracích nabízí větší porce
Borůvky ve vlastní šťávě chutnají skoro jako čerstvé. Jak je připravit a uskladnit na zimní měsíce?