Pohár Černý les
Recept ještě nebyl hodnocenNejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.…
Plech vyložíme pečícím papírem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme mírně vychladnout. Do mísy dáme cukr a vajíčka. Šleháme 10 minut, pak postupně zašleháváme…
Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta…
Nejdříve si uvaříme ve vodě do měkka brambory, které po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle a připravíme si´pak do misky. Zatím oba druhy čokolády nastrouháme k…
Tyhle pralinky okouzlí svou jednoduchostí, báječnou chutí a elegancí. Připravte si je pro jakoukoli příležitost, vždy přijdou vhod. Můžete je servírovat na oslavě nebo…
Skvělé kakaové sušenky, které jsou na povrchu křupavé, ale vevnitř krásně vláčné. Tak přesně to jsou "crinkles". Přidáváme kvalitní tmavou čokoládu a před upečením…
Nejprve si připravíme čokoládový korpus. Žloutky, cukr a povolené máslo vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku, vodu i smetanu a opět pořádně prošleháme.…
Na toto množství surovin používám čtvercový pekáček 24x24 cm :-) Nejprve si předehřejeme troubu na 175 stupňů. Máslo i čokoládu si v malých kastrůlcích necháme…
Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko. Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo.…
Smetanu a čokoládu společně ohřejeme.Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem.Do druhého dne necháme hmotu vychladit a poté ji vyšleháme do pěny.Touto pěnou pak naplníme…
V mise spolu zmiešame rozdrvené sušienky, mleté vlašských orechy, perníkové korenie a rozpustené maslo.Do tartaletkovej formy (priemer 28 cm) vložíme vymiešanú…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, máslo a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, rum a mléko. Smícháme a opatrně vmícháme sníh z…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout. Potom rozválíme, vykrajujeme srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na…
Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla. Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60ml šlehačky,…
Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek. Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu…
Chléb půjde určitě upéct i v domácí pekárně. Já jsem postupovala klasicky: Do vlahého mléka rozmícháme droždí a změklou čokoládu. Přidáme vše ostatní a…
Tento dort je upečen pouze z jednoho plechu-korpusu (z 5-ti vajec) Korpus nařezaný, seskládaný, pomazaný krémem a potažený a dozdobený. Neni na něm nic těžkého a…
V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V druhé olej, cukr, vejce, vanilku a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smícháme dohromady, vmícháme oříšky…
Čokoládu se smetanou vložte do kastrůlku a rozehřejte. Když přijde směs k varu, míchejte ji asi 1 minutu a poté odstavte. Ganache nechte ztuhnout, nejlépe přes noc v…
Samé dobroty v sobě ukrývají domácí pralinky. Nadupané pochutinami a nakonec pečlivě obalené v rozpuštěné čokoládě mohou být součástí dárkové kolekce domácích pralinek.…
Čerstvé donutky, vám zaručeně zlepší den! Každý kousek s lahodně křupavou skořápkou a jemně měkkým srdcem je požitkem pro vaše chuťové buňky. Zda zvolíte na ozdobení…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175 °C.Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Zeus zaklel krásnou nymfu - a vznikl artyčok! Středomořská rostlina plná vitamínů ozvláštní každé jídlo
Takhle na vás rýma nepřijde! Jak zazimovat tělo, abyste byli stále fit?
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem