Kaldounová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKaldoun je vydatná staročeská polévka, díky které využijeme i droby. Ty doměkka povaříme, přidáme k nim nakrájenou zeleninu a polévku zahustíme světlou jíškou. Polévku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 533 kJ / 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,10 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 2,25 g |
–– mononenasycené | 1,71 g |
–– polynenasycené | 0,54 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,56 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kaldoun je vydatná staročeská polévka, díky které využijeme i droby. Ty doměkka povaříme, přidáme k nim nakrájenou zeleninu a polévku zahustíme světlou jíškou. Polévku…
Nejprve přichystáme vývar z drobů. Maso vložíme do studené vody, do vajíčka dáme celé koření, cibuli zbavíme vrchní slupky, ale spodní necháme.Osolíme a dáme vařit…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a osolím. Přivedu k varu.…
Droby a skelet a očištěnou zeleninu vložíme spolu s kořením do pomalého hrnce, zalijeme vodou po okraj (záleží na velikosti PH) a pomalíme na 1 cca 8 hodin. Vývar…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Recepty z třešní: Naučte se tradiční bublaninu jako od babičky a další dobroty
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice