jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Kaldounová polévka

Kaldounová polévka
nahoru
Kaldounová polévka Kaldounová polévka Kaldounová polévka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky

Suroviny:

Drůbky / kaldoun / z kachny / husy /, mrkev, celer, petržel, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, sůl, pažitka, libeček,

Postup přípravy receptu

Drůbky vložíme do studené vody, osolíme a dáme vařit.Přidáme očistěnou zeleninu a vaříme doměkka. Drůbky i zeleninu vyndáme a nakrájíme najemno. Do vývaru zašleháme světlou jíšku, kterou si připravíme z másla a mouky, necháme provařit a zavaříme strouhankové knedlíčky. Na závěr vrátíme do polévky zeleninu, drůbky a vmícháme nasekané bylinky.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/5650-polevkove-kne...

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Kaldounová polévka"

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.01.2014 12:36:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oldřich:jana:i bez i-y mám tuto polévku nejlepší.......komentař, kdy jste upozornila na chybu ve slově mlýnek je oprávněná, ale sama jste nadělala ve větách nesčetně chyb,kdy jste mě komentovala,ale přismahlá cibulka,špatný poměr ingredience znamená velice špatně uvařený pokrm, který se obejde bez i-y.smajlik.Nevím jestli se na těchto stránkách hodnotí gramatika nebo recepty....ale proč né..... gramatika má pravidla a do hrnce si dejte co kdo má rád.Je mi 70 let a jsem ráda,že tu ještě jsem i bez i-y

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.12.2013 14:23:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oldřich: ha ha mělasmajlik i-ý máte pravdu.

autor: oldřich (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2013 20:04:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jana:nemněla ste na misly mlýnek?

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2013 22:29:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:....přes klasický mlínek jako když se mele maso a noky dávám ihned vařit...........myslím tím játrové noky co lezou z mlínku .........jasně že použiji játra takova z čeho je delaná polivka

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2013 20:23:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikspagetka:.......to je snad i jasný že droby nevyhodíme do koše smajlik:-jinak si po ní dejte třeba i mátusmajliksmajliksmajlik

spagetka:

spagetka:

autor: spagetka
vloženo: 21.12.2013 12:11:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A koukám, že jsem nehodnotila, velká chyba smajlik, děláme stejně, hooodně libečku a navrch posypu pažitkou a kudrnkou smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.12.2013 12:09:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jana: pak to ale není kaldoun - to ve staročeštině znamenalo a znamená i dnes drůbky, nikoli normální maso smajliksmajliksmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2013 12:02:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tuto polívku dělám uplně jinak podle mojí babičky, králičí,kachní,drubeží maso podle toho co máte rádi, veškerá čerstvá zelenina, koření sul, pepř,mojoránka,česnek,cibuli i se slupkou někdo používá masox dáme vařit,udělám směs na játrové knedlíčky malinko husčí těsto a umelu směs přes klasický mlínek jako když se mele maso a noky dávám ihned vařit,udelám si zlatavou jižku na masle a povařím ....ke konci dávám rozpustit do polivky máslo né ramu je výborná smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2013 19:54:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kaldoun zasadne se zemlovymi knedlicky, bez nudlicek, jen zeleninka. Nekdy, kdyz bylo hodne stolovniku, vetsinou o posviceni ci Vanoce, knedlicky byly typu sisticky, ktere po uvareni ve vyvaru babicka krajela na platky a zpet vlozila do zahustene polevky. Jedna z nejlepsich polevek ceske kuchyne, diky za pripomenuti.

autor: Dahlia (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2013 19:29:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Babička Kaldoun dělala, právě s tím květákem a žemlovými knedlíčky. Byl vynikající, určitě ho vyzkouším.smajlik

autor: ejajama
vloženo: 27.02.2013 18:53:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jojo, u nás se taky tak dělá s játrovými knedlíčky, navíc se přidává uvařený květák rozebraný na růžičky, sype se posekaným libečkem nebo mátou a říká se jí "kadloun"...

autor: magdalenka
vloženo: 26.07.2012 19:22:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V utorok som prvýkrát toto ochutnala - bolo to z morčacieho mäsa (krůta), okrem knedličiek tam bolo mäso aj cestoviny - nudle - domáce a bolo to skvelé, bola som príjemne prekvapená...bolo to v jednej hospodě neďaleko Prahy a na jedálnom lístku to bolo ako "kaldon" - nie "kaldoun".
A tvoja domáca "kaldounova" polievka musí byť určite ešte chutnejšia, som presvedčená...smajliksmajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.07.2012 18:58:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Stejná polévka ale s krůtím masem je vynikjící. Na konec se vrazí do polévky česnek a majoránka. Zkuste to a nebudete litovat !

autor: pardon (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.07.2012 18:18:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: drahulin
vloženo: 28.10.2011 17:24:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris toto byla zamilovaná polévka mého tchána.Díky za připomenutí.smajlik

autor: Petrusa4
vloženo: 28.10.2011 14:57:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

také znám od naší babičky, já jí udělala z králičího a také super s játrovými knedlíčky a širokými nudlemismajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 25.12.2010 09:49:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super polévka,určitě vyzkouším.smajliksmajlik+1smajlik

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.10.2010 12:24:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris to je výborná a velmi sytá polévkasmajliksmajlik Vařívala ji už i moje babička, ale jíšku dávám tmavou a přidávám kaldonky. (nudlové těsto rozkrájím na čtverečky cca 2x2 cm, vezmu struhadlo s čudlíčky, položím na něj čtvereček a stočím do kornoutku. Nechají se zaschnout a zavaří do polévky.smajlik Doporučuji, je to mňamka.

vloženo: 04.07.2009 21:05:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikdy jsem neslyšela výraz "kaldoun"smajlik, ale maris, ta polívka fakt vypadá moc dobřesmajliksmajlik+


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

kachní kaldon recepty na kaldon polevka husí kaldoun kuřecí kaldoun kalgoun kuřecí kaldon husí polevka kaldoun recepty husí polévka kaldon recept kaldounova polevka krůtí kaldoun recept kaldoun recepty kaldounová polévka polévka kaldoun kuřecí polévka kaldón kaldoun recept recepty kaldounová polévka strouhankové knedlíčky kaldoun nebo kaldon recepty kaldoun caldoun kaldoun polévka kaldon kaldonová polévka husí polévka recept polévka kalgoun husi polevka kachní kaldoun recept na polévku kaldoun husí kaldoun recept recept na kaldoun kaldon polévka s knedlíčky recept na kaldon kaldoun polévka kaldoun recept kaldom husí kaldon kaldon polevka polivka kaldon recept kaldon polevka kaldon polévka z husy




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz