Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Recept ještě nebyl hodnocenBudete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která negativně ovlivňuje chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která negativně ovlivňuje chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo…
Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Máte bohatou úrodu dýní? Tato sladká zelenina se skvěle hodí pro přípravu marmelády. V tomto receptu ji zkombinujeme s jablky, které její chuť dobře doplňují, a ochutíme…
Abychom na zimu měli dostatek zásob, je potřeba si je během teplé části roku připravit. Z nasbíraných bezových květů tak můžeme snadno připravit skvělou marmeládu.…
Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Připravené ovoce vložíme do…
1) Pomeranče oloupeme a zbavíme i blanek kolem jednotlivých dílků. Čistou dužinu nakrájíme na menší kousky (pokud chcete v marmeládě větší kusy ovoce, tak dužinu…
Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti ). Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do…
Asi dvě třetiny jahod rozmixujeme s malinami a zbytek jahod nakrájíme na kousky. Vše dáme do hrnce.Přidáme 2 lžíce cukru a Gelfix. Za stálého míchání přivedeme hmotu k …
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Vše kromě cukru promícháme a uvedeme do varu. Pak teprve přidáme cukr a vaříme prudce ještě asi 5 minut. Potom plníme až po víčko do nahřátých skleniček, obrátíme je…
Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.Rozmixovanou směs…
Rybíz opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pomeleme na mlýnku na ovoce. Vylisovanou šťávu nalijeme do kastrolu a promícháme s Želírfixem. Vaříme od bodu…
Na začátku si připravte zavařovací sklenice i víčka, protože později už k tomu nebudete mít příležitost. Sklenice i s víčky (i když jsou nově zakoupené) nejprve pořádně…
Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kousky a vložíme do nádoby pekárny. Posypeme Gelfixem a promícháme. Na vrch přidáme cukr, kyselinu citronovou a…
Ostružiny a rybíz podlijeme mírně vodou a 5 minut vaříme. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Přepasírované ovoce zvážíme a jablky doplníme do 1 kg. Opět rozmixujeme…
Cuketu nastrouháme, trochu podlijeme vodou a pěkně rozvaříme. Pro hladkou konzistenci ještě ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme balíček Tangu a želírovací cukr.…
Ovoce cca 900 g oloupeme až na dužinu...pokrájíme na malé kousky..dáme do pekárny...nasypeme cukt + gelfix...zadáme program "marmelády"...po ukončení programu nalejeme…
Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka…
Marmeláda: Dýni očistíme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme nadrobno rozkrájený ananas včetně nálevu. Vlijeme citrónovou šťávu a vaříme, dokud dýně nezmění svou…
Rybíz otrháme od stonků, propláchneme na sítku. Totéž uděláme s borůvkami. Ryngle přepůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky.Odvážené ovoce dáme do hrnce a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Třešňová bublanina bude nadýchaná a šťavnatá, pokud použijeme nepřezrálé třešně i s peckou, těsto zvláční tvaroh
Bůček pečený v jogurtu s majoránkou: Lahodné marinované maso bez kůže je křehké a jemné, voní bylinkami
Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější